Læsetid: 15 min.

De syntes, at Katrine var irriterende. Så de sultede hende, tævede hende og lod hende sove på gulvet

I sidste uge faldt der dom i en opsigtsvækkende sag fra Skive-egnen, hvor fem unge var sigtet for at have mishandlet og frihedsberøvet en ung kvinde over en periode på knap to år. Det er historien om et fællesskab af unge, hvor alt gik galt, og sansen for rigtigt og forkert blev visket langsomt ud. Men det er også en historie om, hvad der kan ske, når omgivelserne ikke ser, hvad der foregår lige for øjnene af dem
Kvinden, som vi kalder Katrine, havde 34 læsioner, da politiet befriede hende, og selv om hun er over 180 centimeter høj, vejede hun kun 51 kilo.

Kvinden, som vi kalder Katrine, havde 34 læsioner, da politiet befriede hende, og selv om hun er over 180 centimeter høj, vejede hun kun 51 kilo.

Tobias Nicolai

15. februar 2020

I udkanten af Højslev Kirkeby, lige før bakkede marker og juletræsplantager tager over, ligger et rødt murstenshus lidt hævet over vejen. Der er mos på taget, og i bunden af husets baghave står et hvidt murstensskur og forfalder lige der, hvor græsplænen går over i et bælte af høje fyrretræer.

Det er ikke til at se, at huset for knap et år siden dannede rammen om en mishandlingssag.

Midt på eftermiddagen den 17. marts 2019 omringede bevæbnede betjente huset. Vinteren havde endnu ikke helt sluppet sit tag, det var koldt, og alle træer og buske på den hævede grund var skåret ned og nøgne.

Betjentene bankede på døren og ventede. Der var mennesker i huset, men der gik flere minutter, før døren blev åbnet. Manden, der åbnede, var høj, og alt var stort på ham, hænder, fødder, pande, ansigt. Han var ikke alene hjemme.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Dan D. Jensen
 • Steffen Gliese
 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Anders Olesen
 • Christian Skoubye
 • Alvin Jensen
 • Britta Hansen
 • Viggo Okholm
 • Carsten Munk
 • Gert Romme
 • Eva Schwanenflügel
 • Johnny Christiansen
 • Jane Jensen
 • Jens Flø
 • Lise Lotte Rahbek
 • Bjarne Bisgaard Jensen
Dan D. Jensen, Steffen Gliese, Klaus Lundahl Engelholt, Anders Olesen, Christian Skoubye, Alvin Jensen, Britta Hansen, Viggo Okholm, Carsten Munk, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, Johnny Christiansen, Jane Jensen, Jens Flø, Lise Lotte Rahbek og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carl Chr Søndergård

Virkeligheden er mere skræmmende, end noget andet.

Det er ærgerligt at fag-personer ikke kan gøre mere..

For det mest skræmmende er vist, at der er anslået 60-70 unge mennesker, der ikke kan finde sig til rette i et overgearet samfund. Det er nogle stakler.

Jens Flø, Søren Fosberg, Karsten Lundsby, Henrik Peter Bentzen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Opdragelse danner rammen for det samfund vi har. Mangel på opdragelse skaber ikke frie unge mennesker - Det skaber vildskab. Et vildskab som vi ellers kun høre om fra lande som USA, hvor mange er overladt til sig selv.

- Vi er ikke kun på vej ind i en tid med klimakrise. Vi bevæger os også hen i mod en tid med ungdomskrise. Er der en Blackman tilstede.

Mads Kjærgård, Karsten Lundsby, Niels Kristian Skjødt, Karoline H. Larsen, Kate Gjørup og Anne Schøtt anbefalede denne kommentar

Historien er fremragende skrevet. Tak.

Jens Flø, Søren Fosberg, Thomas Tanghus, Marie Jensen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Inger Jensen, Erik Fuglsang og Karoline H. Larsen anbefalede denne kommentar

...og naboerne skulle på ferie og havde ikke råd til at give dem mad... Og det fik ingen alarmklokker til at ringe hos dem, at der lå en bøn om madrester, skrevet på toiletpapir?

Og her til morgen har 2 mennesker set et barn på 5 år, i underbukser i regnen, den ene har endda snakket med drengen, og ingen af dem ville tage drengen i hånden og hjælpe ham hjem. Næh, vi ringer til politiet, så de kan sende en helikopter og en masse betjente ud for at lede efter drengen.

Hvor er den sunde fornuft? Hvorfor er folk så mange for at blande sig?

Michael Christiansen, Mads Kjærgård, Lisbeth Larsen, René Arestrup, Jens Flø, Søren Fosberg, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Christel Gruner-Olesen, Nanna Kinch, Klaus Lundahl Engelholt, Inger Jensen, Sven Felsby, Anders Olesen, Mikkel Zess, Ete Forchhammer , Carl Chr Søndergård, Alvin Jensen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Endnu ét af fattigdommens beskidte ansigter i rige Danmark.

Mads Kjærgård, Søren Fosberg, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Mikkel Zess, Ete Forchhammer og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Fattigdom og åndelig armod... ikke kun hos de omtalte unge her!
Hvilken ballast har Katrine haft med sig fra det hjem hun flytter fra?

Det der i denne sammenhæng er næsten ikke til at fatte er at : " De har jo selv valgt det ! "
Der findes der virkelig mennesker som mener !!
Gad vide hvilken opvækst/opdragelse de har gennemgået !

Mads Kjærgård, Lisbeth Larsen, Lise Lotte Rahbek, Søren Fosberg, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg tænker, at det hænger også sammen med, stadig mere liberal konkurencestat, stadig mere ulighed, så dem der skubbes ud af konkurrencen, ikke kan se sig i et samfund, hvor de er en del af lige og ansvarlige borgere

MHT den unge kvinde og misrøgten der, vidner det om en afstumpethed, som desværre har vundet indpas i vort samfund. Troede den tid var ovre, men historier viser at det fortsat eksisterer. Vi har alle et ansvar for at stoppe op og gøre noget.
Den person, der ikke tog den lille dreng i hånden, ringede 114 og ventede med ham til politiet kom, var måske selv bange for at blive beskyldt for noget forkert. Vedkommende gjorde dog noget ved at ringe 114.
Vor "mig selv nok" mentalitet, er jo ikke, fordi folk er onde, men et billede på det samfund vi har udviklet os til. Alt skal gå så stærkt. Lidt eftertænksomhed og refleksion efterlyses.

Dan D. Jensen, Steffen Gliese og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar