Læsetid: 12 min.

Tanken om børne-MGP var så radikal, at den fik voksne mænd til at græde

Dansk børnemelodigrandprix har lørdag aften 20-årsjubilæum. I begyndelsen blev konkurrencen kritiseret for at fokusere for meget på konkurrence og individualitet i voksne rammer og for lidt på solidaritet. Men for deltagerne handler det om fællesskab
Lørdag aften skal Julie Westerskov optræde med sin sang »Stjernen i det blå« for 12.000 tilskuere i Royal Arena. Årets børnemelodigrandprix er det 20. af sin slags, og det forventes, at knap en million danskere vil følge med på tv.

Lørdag aften skal Julie Westerskov optræde med sin sang »Stjernen i det blå« for 12.000 tilskuere i Royal Arena. Årets børnemelodigrandprix er det 20. af sin slags, og det forventes, at knap en million danskere vil følge med på tv.

Sophia Juliane Lydolph

29. februar 2020

Omgivet af spejlklædte vægge på begge sider sidder en 11-årig pige på en stol med en guitar i hænderne. Hendes røde kinder og lyserøde T-shirt med en jordklode i glimmer står i skarp kontrast til hendes alvorlige blik.

Pludselig fylder hendes sang det ekkofyldte dansestudie i et industrikvarter i Odense, og hun begynder at smile, mens hun spiller på guitaren.

»Jeg har så meget at tænke på for tiden. Hvad skal jeg dog være, når jeg bliver stor? Jeg kunne være brandmand og alt på denne jord. Men allerhelst, så vil jeg aldrig blive stor,« synger Julie Westerskov med en fortvivlet stemme til en simpel guitarmelodi.

Stemningen går fra fortvivlet til håbefuld. Musikken bliver højenergisk, og i samme øjeblik lægger hun guitaren fra sig, rejser sig og begynder at danse mellem to dansere. Det er blevet tid til omkvædet.

Selv om Westerskov skrev sangen, dengang hun var otte år og har spillet den hundredvis af gange, øver hun fokuseret. Måske fordi sangen lørdag aften vil nå ud til knap en million seere, når hun skal optræde til årets børnemelodigrandprix også kendt som MGP.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

De unge teenager holder sammen som ærtehalm og drager omsorg for hinanden. De er oprigtig glade for hinanden. De er vågne og har et godt selvværd og er ivrige efter livet. I det mindste i det miljø jeg gennem min datter har kendskab til.

Tror det kommer sig af de konstant er i kontakt med hinanden gennem smartphones. De er meget ens og så alligevel selvstændige. De er stort set altid sammen. Ofte sover de sammen hos hinanden og det siden børnehaven.

Det er ikke konkurrence som præger dem, men samvær og sammenhold.

Som forældre har vi opmuntret dem til, helt fra barnsben, selv at træffe beslutninger om hvad de vil. Også om de vil overnatte hos en veninde. Naturligvis altid men øje for hvad de magter og føler sig trykke ved - Hvilket er meget vigtig.