Læsetid: 4 min.

Uden snyd er det bare mænd, der cykler

Cykelrytteren Jakob Fuglsang blev først på ugen ramt af rygter om, at han måske er dårlig til at vælge læge. Men er snyd bare et problem i cykelsporten – eller er det netop snyd og beskidte trick, der har skabt sporten?
Cykelrytteren Jakob Fuglsang blev først på ugen ramt af rygter om, at han måske er dårlig til at vælge læge. Men er snyd bare et problem i cykelsporten – eller er det netop snyd og beskidte trick, der har skabt sporten?

Sara Houmann Mortensen

8. februar 2020

Man han ikke sige cykelsport uden også at sige doping og snyd. Klarer en rytter sig godt, varer det sjældent længe, før han aflægger positiv EPO-prøve. Man kan næsten sætte sit Festina-ur efter det.

Det seneste år har den danske rytter Jakob Fuglsang kørt bedre end nogensinde – og i denne uge forsøgte en række medier at sætte Fuglsang i forbindelse med cykelsportens Lex Luthor, dopinglægen Michele Ferrari. Beviser var der ingen af – og danskeren nægter alt.

Her på Information er vi egentlig ligeglade. Snyd er nemlig ikke kun et problem i cykelsporten – det er også selve grundlaget. Cykling er ikke golf eller basketball. Der er ikke plads til gode manerer og gentlemanship. Det er en sport baseret på dårlig moral, og de sidste 100 års cykelhistorie er skabt af ryttere, som har taget toget for at komme hurtigere frem, hældt kløpulver i konkurrenternes cykelbukser og drukket sprut og taget amfetamin for at holde det hele ud.

Uden alt det ville cykelløb bare handle om at køre på cykel. Og hvem gad bruge en sommer på at se på det?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Susan Hansen
  • Morten Wieth
Susan Hansen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Professionel cykling er et sindbillede på det moderne samfund.

Snyd og beskidte tricks pakket ind i kulørte karavaner med truthorn og larmende musik for at overdøve meningsløsheden.
Hjulpet godt på vej af moralprædikanter og sundhedsapostle, hvis budskaber frembæres af selvudnævnte eksperter, der fungerer, som nyttige idioter i diskussion med andre eksperter, der forsvarer eller anklager helte og skurke, i et paralel univers på to hjul.

Derfor er cykle”sport” sindssyg medrivende og fascinerende.
Man glemmer fuldstændig, at den virkelige virkelighed, er fuldstændig magen til...

Karsten Lundsby, Jan Bisp Zarghami, arne tørsleff og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Der er altid brugt præstationsfremmende midler i sport, herunder naturligvis også cykelsport. Først de seneste år er det for alvor kommet focus på det som så meget andet.

"Her på Information er vi egentlig ligeglade" - Jamen det er I jo ikke, for ellers ville I ikke benytte lejligheden til at holde en møjspand ud over prof. cykling.
Jo vist snydes der, og her er cykelsporten ikke anderledes ed alt andet i samfundet. Men der er jo ikke tale om at fordi nogle snyder, så gør alle det. Hvis I tror det, så har I ikke læst Joakim Jacobsens bog ordentligt, men er selektivt gået efter skandalerne.
Mig bekendt er der også en hel del journalister, der drikker for meget, tager coke, ryger den fede - eller hvad man nu gør i branchen for at kunne klare døgnets benhårde krav. Men derfra og sig til at sige, at alle journalister er alkoholikere, cokevrag og hvad ellers - det ku' ikke falde mig ind.

Karsten Lundsby, Morten Thornton og jan sørensen anbefalede denne kommentar
Per Ulrik Hansen

Det var en ikke-historie. Der er intet der beviser at Fuglsang har været dopet. I øvrigt tog de tidligere ryttere på Turen toget på lange etapper.

Gi' det dog frit, så kan de dope sig her fra og til evigheden og cykle op og ned af bjerge i et uendeligt dødeligt idiotisk væk.
Og så kunne man måske slippe for at høre mere om, hvad mennesker iklædt ubegribeligt uklædigt kluns indtager eller ikke indtager indtager i den forbindelse.

Martin Rønnow Klarlund og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Kommer til at tænke på dengang, jeg og andre i huset her pludselig skulle udstyres med en ekstra varmeforbrugsaflæser på radiatoren. Nogle havde ifm. udskiftning fået en på, andre to. Det gav jo mærkelige regninger. Høje og lave. Nu skulle vi alle have to på, og det skulle ingen forskel gøre, når der blev ganget og divideret.

Næh, men vi har nu alle for høje tal. Nogle dog mere end andre! Helt som med dope.