Læsetid: 10 min.

Virusbåden: 14 dage i luksus blev afløst af et klaustrofobisk helvede af smittefrygt

Krydstogtskibet Diamond Princess er blevet epicentrum for den frygtede coronavirus og er med sine 218 smittede vært for den højeste koncentration af smittede uden for Kina. Luksusskibet og dets 3.700 passagerer holdes derfor i 14-dages karantæne i den japanske Yokohama-bugt. Blandt de indespærrede er det britiske ægtepar Sally og David Abel, som får tiden til at gå med at livestreame
Sikret personale på havnen i Yokohama. Diamond Princess var én dag fra at afslutte en to uger lang tur i farvandene omkring Japan, Taiwan og Vietnam, da et udbrud af virus ombord forvandlede krydstogtskibet til en flydende karantænestation.

Sikret personale på havnen i Yokohama. Diamond Princess var én dag fra at afslutte en to uger lang tur i farvandene omkring Japan, Taiwan og Vietnam, da et udbrud af virus ombord forvandlede krydstogtskibet til en flydende karantænestation.

Karen Haibara

15. februar 2020

Det britiske ægtepar Sally og David Abel var netop blevet enige om, at Diamond Princess havde været et af de bedste krydstogter, de havde været på – og de har været på mange – da højttaleren i deres luksuriøse kahyt på niende dæk begyndte at skratte.

Kaptajnens stemme tonede frem. Med alvorlig, men rolig stemmeføring meddelte han, at alle om bord skulle afbryde det, de var i gang med og gå til deres kahytter. Sally og David Abel var lige vågnet og kiggede bekymret på hinanden.

Fra balkonen kunne de se en helikopter cirkle rundt, og ude fra gangen kunne de høre fødder trampe forbi og døre blive lukket.

Krydstogtskibet, som var én dag fra at afslutte sin 14 dages rundrejse i farvandene omkring Japan, Taiwan og Vietnam, forvandledes på kort tid fra at være et levende, overdådigt luksusskib med 3.700 passagerer til et spøgelsesskib med tomme fællesarealer, affolkede restauranter og forladte morgenbuffeter.

Der var sket noget helt ekstraordinært, meddelte kaptajnen tidligt om morgenen den 5. februar. Den berygtede og dødelige coronavirus havde ramt Diamond Princess.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Min fornemmelse siger mig at vi vist er heldige, at skibet befandt sig ude i fjernøsten, hvor de tager lidt mere håndfast på sådan noget, og hvor at de har et tilsvarende beredskab, eller ihvertilfald kan bemande med kort varsel. Havde Diamond Princess været til kajs ved Langelinie, med Corona smittede ombord, så havde fanden nok været løs i både Laksegade, resten af København og med tiden også Danmark, Sverige, Tyskland osv.

Bent Jensen, John Larsen, Arne Albatros Olsen og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar