Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er oralsex uden kys corona-safe?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra Informations læsere. Alle spørgsmål får to svar – også når det som her handler om at holde gang i sexlivet i en corona-ramt verden
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra Informations læsere. Alle spørgsmål får to svar – også når det som her handler om at holde gang i sexlivet i en corona-ramt verden

Mia Mottelson

Moderne Tider
4. april 2020

Jeg trives fint med at bo og arbejde alene hjemme i disse corona-uger. Mine voksne børn kommer hjem på besøg indimellem, og jeg sludrer med lokale venner med god afstand og kan sagtens klare denne lidt anderledes situation, hvor vi skal passe på hinanden.

Men jeg har en kæreste i København, som jeg savner at være sammen med. Et par uger hver for sig er helt o.k. i disse tider, men nu trækker lukningen ud, så vi har planlagt en dag, hvor vi skal mødes og nyde en dag i naturen.

Undervejs kan vi undlade kys og kram og blot tale og vandre og være sammen med afstand og øjenkontakt, men det kunne nu også være dejligt med noget nøgent samvær, når nu vejret er til det.

Som jeg forstår corona, så handler det om spyt og snot ... derfor tænker jeg egentlig, at oralsex uden kys og for eksempel doggy kunne være helt o.k. Eventuelt med handsker? Onani med afstand regner jeg med er helt o.k., men krop er immervæk en del af denne kærlighed. Google er bagud på området – hvad tænker I?

— Kvinde i provinsen

Svar I:

Jeg har også tænkt over sex og smitte. Og forleden spurgte jeg derfor en sygeplejerske om netop det. Hun har stor viden om smitte med hiv, men følger også med i COVID-19, og hun fortalte, at man indtil videre går ud fra, at det kun smitter oralt – altså via dråbespyt, snot etc. – og kys. Ligesom almindelig influenza.

Ny forskning har vist, at denne nye influenza kan smitte via fækalier – mens blod og sæd ikke overfører smitten. Det er dog ikke 100 procent sikkert. Og hendes råd ville være nul sex – da det jo er svært at knalde med to meter imellem.

Derfor: Hvis I alligevel skal mødes til en lang gåtur, ville jeg krydre det med onani i det fri – på behørig afstand. Og ellers holde gryden i kog med oplæsning af erotisk litteratur, brændende kærlighedsbreve og telefonsex – mens I glæder jer til, at I kan fejre det med et festfyrværkeri af et knald, når Mette Frederiksen ophæver cølibatet.

— Line Vaaben

Svar II:

Det er en god idé i disse dage at rette sig nøje efter myndighedernes retningslinjer. Andre metoder har vi jo ikke i kampen mod en farlig og hidtil ukendt sygdom.

Måske det er for meget forlangt, at Sundhedsstyrelsens direktør eller statsministeren på pressemøderne skal udtale sig i alle intime detaljer om fremgangsmåden ved den begrænsede omgang mellem borgerne.

Et godt råd, som jo også gentages til hudløshed, er at holde sig fra hinanden, medmindre kontakten så at sige er løbende over lagenerne og ikke kun lejlighedsvis, når som her de kopulerende ikke deler postadresse. Heri ligger hele grundlaget for arrangementet. Smittefaren i fædrelandet og omegn identificeres af sagkundskaben i nærkontakt mellem mennesker. I dit skitserede tilfælde kan risikoen næppe reduceres med håndsprit.

Så det er sikkert en god ide enten at lade være – sikkert den bedste – eller at finde et passende sted i det fri til at overvære selvbetjeningen i betryggende indbyrdes afstand.

— Georg Metz

 

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Man skal ikke have abonnement for at læse dette "spørgsmål" til brevkassen, mens det andet "spørgsmål": https://www.information.dk/moti/2020/03/brevkassen-hvordan-ungaar-vegeta... kræver abonnement.

Hvad sælger og hvad sælger ikke?

Erik Fuglsang

Georg lader til at anbefale en "safety first" strategi, hvor du og din anden halvdel tyer til selvbetjening i betryggende indbyrdes afstand. Det lyder som et rigtig godt råd, navnlig hvis I synes, at det er vigtigt at passe godt på hinanden.

Jeg ønsker jer en dejlig "vandretur" .

Eva Schwanenflügel

I kunne forsøge jer med S/M.
Så kunne den ene sidde i bur, mens den anden havde latex på hele kroppen..?

Thomas Corydon, Ole Frank, Lisbeth Larsen, Erik Fuglsang, Kim Vildnis, Frederikke Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Fælles udendørs onani i god indbyrdes afstand,
er nok det sikreste.
Men husk alligevel at tage en ansigtsmaske på...
jeg mener... fjorten dages intervaller... og i medvind.

Thomas Corydon, Thomas Tanghus og Kim Vildnis anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"krydre det med onani i det fri – på behørig afstand"

Jeg foreslår enhver i sin busk. Så burde afstandskriteriet være opfyldt. Ha ha ha

Eva Schwanenflügel

@ Jeppe Lindholm

Det ville være fedt, endnu flere blottere..

Thomas Corydon

@maj-britt kent hansen: - du har en pointe. Istedet for at anse sigselv for en stakkels vegetar burde vedkommende (i det pågældende læserbrev) være stolt: BLIV VEGETAR OG BLIV FRI FOR CORONA OG KLIMAPROBLEMER I FREMTIDEN !
(hvad har det så med Corona og sex at gøre? - intet - ligesom sex og kærlighed intet har med hinanden at gøre)
*nogle af klima- og sultproblemerne
hudsult/berøringsangst
kroner/corona

Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Thomas Corydon

Opfordringen til at blive vegetar gælder ifm. corona (selvfølgelig) først og fremmest kineserne - syntetisk kød er opfundet - tilsæt dernæst smag af henholdsvis flagermus, krokodille, desmerdyr osv. osv.