Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er min tatovering med tiden blevet højrenational?

Hver uge svarer Informations brevkasse på spørgsmål fra læserne. Hvad stiller man for eksempel op med en tatovering, som giver utilsigtede politiske associationer?
Hver uge svarer Informations brevkasse på spørgsmål fra læserne. Hvad stiller man for eksempel op med en tatovering, som giver utilsigtede politiske associationer?

Mia Mottelson

14. marts 2020

Da jeg var 18, var jeg på interrail og fik lavet en tatovering i Ungarn. Den forestiller tre runer og sidder på min venstre underarm.

Mine forældre er meget historieinteresserede, og min far har min mors, mit, min brors og vores første hunds navn tatoveret i runer på brystet. Min tatovering er min fars, mors og lillebrors (ikke hundens) forbogstaver i runer som en slags homage til min familie.

Siden min interrailrejse er runer i stigende grad blevet en del af højrenationalistiske gruppers æstetik, og jeg tager mig selv i at dække tatoveringen til. Nu overvejer jeg at få den fjernet eller tatoveret over. Men er det ikke et knæfald for højrenationalismen?

Skal jeg ride it out og håbe på, at de kaster deres kærlighed på et andet skriftsprog? Eller skal jeg bare være ligeglad og bære min familietusch med stolthed?

Kh den langærmede

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
  • Lillian Larsen
David Zennaro, Thomas Tanghus og Lillian Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer