Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min tillidsrepræsentant opfordrer til grådighed under coronakrisen

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. For tiden handler det hele om corona – her er et spørgsmål om rettigheder på arbejdspladsen
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. For tiden handler det hele om corona – her er et spørgsmål om rettigheder på arbejdspladsen

Mia Mottelson

21. marts 2020

Jeg arbejder på et uddannelsessted, hvor vi er sendt på hjemmearbejde med fuld løn. Hvis vi ikke kan fylde vores uge med 37 timers arbejde – og det kan vi ikke, det erkender alle – vil vi blive bedt om at afspadsere opsparet overarbejde.

Det har vores tillidsrepræsentant meddelt os på en facon, som var det et overgreb fra ledelsen. Jeg er rasende. Hvad havde hun forestillet sig? At vi skulle lave ingenting på fuld løn, mens vi gik og polerede vores afspadseringspukkel?

Hun siger, vi ikke skal slække på solidariteten, og at ledelsen ikke skal stjæle vores penge. Jeg siger, at vi er nød til at være solidariske med samfundet i den alvorlige situation, vi står i, og at grådighed midt i en krise på nedbryder respekten om fagforeningen.

Hvad siger brevkassen?

— Billen

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Pernille Lemvig-Fog

Spændende diskussion. Jeg vil lige indsparke den bemærkning at der faktisk findes rigtig, rigtig mange undervisningsinstitutioner der er lukningstruede i disse dage - af mange grunde. Skoler som kæmper for deres liv i en tid med offentlige udbud, konkurrenceudsættelse og økonomiske stramninger.

Henning Kjær

Grådighed og hamstring er 2 sider af samme sag.
Fordi spørgeren holdes skadesløs behøver man ikke blive grådig. I øvrigt kan ledelsen spørge hver enkelt, hvad han/hun har tænkt sig at lave mens han/hun er hjemsendt, så bliver det tydeligt hvem der vil udnytte situation til egen vinding, fordi de kan få snablen ned i fællesskabets kasse.

Jeg kender ikke regler alle steder, men på nogle områder kan man som ansat ikke selv/alene bestemme hvornår man afspadserer.