Læsetid: 2 min.

Den grønne vinskole: Chardonnay er druernes svar på Bamse og Kylling

Den første druesort i Informations grønne vinskole er chardonnay. Druen, alle kender, der som en dresseret hund adlyder sin vinmager og gør, som der bliver sagt
Den første druesort i Informations grønne vinskole er chardonnay. Druen, alle kender, der som en dresseret hund adlyder sin vinmager og gør, som der bliver sagt

Sofie Holm Larsen

4. april 2020

Vi tager hul på hvidvinsskolen med en grøn drue, alle kender. Druernes svar på Bamse og Kylling er nemlig chardonnay. Chardonnay hører hjemme i Frankrig, men står problemfrit over hele verden som en velintegreret indvandrer, en mønsterelev, et traumefrit adoptivbarn.

Chardonnay hører til kategorien ikkearomatisk, og måske er det netop derfor, at den er så nem at arbejde med. I sig selv har den ingen distinkt karakter og smag, men den lader sig gladeligt modellere af menneskets idé om vin, for eksempel med fadlagring. Den strutter lystigt og adlyder sin vinmager som en dresseret hund, hvor end man sætter den fra Californiens varme solbeskinnede vinmarker til de kølige, våde egne i Champagne.

Dens fornemme arnested er Bourgogne og Champagne. Og den er arkitekt bag flotte, smørrede, hundedyre Chambolle Musigny og Meursault lige såvel som kridtsmagende knastørre friske chablisvine.

Ugens citat

»Jeg drikker kun champagne ved to lejligheder: Når jeg er forelsket, og når jeg ikke er.«

Coco Chanel (1883-1971), fransk modeskaber

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu