Læsetid: 7 min.

DI-direktør: Jeg fortryder, at jeg aldrig har været på barsel

Dansk Industris direktør overraskede alle, da han for nylig sagde, at han støtter øremærket barsel. Siden fulgte andre markante stemmer trop, og mange oplever i dag erhvervslivet som de progressive, når det kommer til ligestilling. Lars Sandahl Sørensen tager sin del af ansvaret – og venter stadig på, at regeringen tager sit
Imdustriens nye overenskomst sikrer 16 ugers betalt barsel og øremærker de otte uger til mændene. Direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, kalder det ’formidabelt’, at industrien nu sammen med fagbevægelse og arbejdsgivere klarer, hvad de ikke kan finde ud af på Christiansborg.

Imdustriens nye overenskomst sikrer 16 ugers betalt barsel og øremærker de otte uger til mændene. Direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, kalder det ’formidabelt’, at industrien nu sammen med fagbevægelse og arbejdsgivere klarer, hvad de ikke kan finde ud af på Christiansborg.

8. marts-redaktionen

7. marts 2020

Da interviewet med Dansk Industris direktør, Lars Sandahl Sørensen, er ved at være slut, spørger jeg, om han selv har børn.

»Ja,« svarer han. To styk, som i dag er voksne.

Jeg spørger, om han nogensinde selv har været på barsel. Det har han ikke. »Men det fortryder jeg,« siger han.

At barslen er en af arbejdsmarkedets mest ulighedsskabende faktorer, var ikke noget, Lars Sandahl Sørensen tænkte over for 25 år siden. Men det gør han nu, og i dag misunder han de mænd, han kender, som har taget en del af barslen.

»Jeg kan bare se, at det har givet dem noget helt særligt i forhold til deres børn.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
Steffen Gliese og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Kunne man måske overveje at designe lederjobs, så de let kan bestrides af mennesker af alle mulige køn? Så de ikke kræver en arbejdsuge, som er uforenelig med familieliv?

Steffen Gliese, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@David Zennaro, evnen til at bestride et lederjob er ikke kønsspecifik. Men en af de egenskaber, man skal besidde for at kunne varetage et lederjob, er evnen og viljen til at prioritere jobbet frem for en masse andet - og evnen og viljen til at investere den tid, det kræver. Et lederjob indebærer bl.a., at man står til rådighed anytime (ANYTIME!), hvilket ikke er uforeneligt med familieliv, men forudsætter familiens accept af, at far/mor pludselig kan være nødt til at ændre planerne for familielivet.

Det kan ikke "designes" ud af et lederjob. Dem, der påstår det modsatte, har aldrig prøvet at bestride et lederjob på højt plan.

@David Zennaro, hvis man fx vil gøre sig håb om at løbe maratonløb, stiller det også nogle ufravigelige krav til ens prioriteter og tilværelse. Det kan man heller ikke "designe" sig ud af.