Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Du skal altid bekende, før du står i retten

At være fragtmand var ikke kun et arbejde for Tage Bach. Det var en identitet, som han holdt fast i, så længe han overhovedet kunne
De sidste år var hårde for Tage Bach. Dårligt syn kostede ham kørekortet, og det var et identitetstab, at han ikke længere kunne kalde sig fragtmand.

De sidste år var hårde for Tage Bach. Dårligt syn kostede ham kørekortet, og det var et identitetstab, at han ikke længere kunne kalde sig fragtmand.

Privatfoto

28. marts 2020

Engang kom Tage Bachs ældste søn til at skrabe en af sin fars lastbiler, da han havde fået lov til at køre den ind i garagen. I stedet for at sige det til sin far, håbede han, at han ikke ville opdage noget, for han frygtede at få en skideballe.

Det varede dog ikke længe, før Tage Bach fandt ud af, hvad der var sket, og så tog han en alvorssnak med sin søn. Han skældte ham ikke ud for at ridse lakken, det kunne jo ske. I stedet lagde han vægt på, at sønnen havde forsøgt at skjule ulykken for ham.

»Du skal altid bekende, før du står i retten,« sagde han.

Tage Bach var ærligheden selv, og han krævede ærlighed fra alle omkring sig. Det var et moralsk kompas, han tog med sig fra sin opvækst i en kristen familie, og det prægede den måde, han levede sit liv på. Privat og som direktør i sit fragtfirma.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • David Zennaro
Carsten Mortensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu