Læsetid: 6 min.

Moderne fodbolds godfather

Udviklingen i europæisk fodbold i de sidste par årtier kan spores tilbage til en træner fra Backnang i det sydvestlige Tyskland – og til den åbenbaring, han fik under en træningskamp en vinterdag for 37 år siden
Trænerkarrieren har Ralf Rangnick lagt bag sig, men indflydelsen på europæisk fodbold opretholder han – blandt andet gennem sit job som leder af RB’s talentfabrik.

Trænerkarrieren har Ralf Rangnick lagt bag sig, men indflydelsen på europæisk fodbold opretholder han – blandt andet gennem sit job som leder af RB’s talentfabrik.

Robert Michael

28. marts 2020

En kold februardag tilbage i 1983 indtraf en af de vigtigste begivenheder i skabelsen af moderne fodbold.

Det ukrainske storhold Dynamo Kiev var under ledelse af legenden Valeri Lobanovskij på træningslejr i nærheden af Stuttgart og ledte efter lidt lokal modstand til en let træningskamp.

Deres øjne faldt på amatørmandskabet FC Viktoria Backnang, der på det tidspunkt residerede i Tysklands sjettebedste række. Der blev arrangeret et opgør, som blev en livsomvæltende oplevelse for det lokale holds 24-årige spillende træner.

Hans navn var Ralf Rangnick. Og allerede fra kampens begyndelse var han chokeret over, hvad han oplevede:

»Da der var spillet nogle få minutter, og bolden var røget ud til indkast, standsede jeg og talte deres spillere. For der måtte være noget galt. Havde de 13 eller 14 mand på banen?«

Rangnicks reaktion blev udløst af det helbanepres, Kiev udøvede på amatørholdet – et pres, som de tyske amatører aldrig tidligere havde oplevet.

Eller som den tyske træner efterfølgende har forklaret det til hjemmesiden The Coaches’ Voices:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu