Læsetid: 7 min.

Tidsskriftet, hvor akademikere og praktikere mødtes om social indignation

I mere end tre årtier har tidsskriftet Social Kritik været en ener i den danske debat. Med sin kritiske skæve tilgang til systemerne har det gjort akademikerne mere lavpraktiske og praktikerne mere eftertænksomme. Men efter redaktør og drivkraft bag projektet, Benny Lihme, døde i februar, er det nu lukningstruet. Vi tegner et portræt af tidsskriftet
Forsiderne af første og seneste nummer af Social Kritik. Gennem tidsskriftetets 32 år var Benny Lihme hovedkraften og redaktøren, der holdt sammen på projektet. Med hans død i sidste måned er det meget tvivlsomt, om tidsskriftet har en fremtid.

Forsiderne af første og seneste nummer af Social Kritik. Gennem tidsskriftetets 32 år var Benny Lihme hovedkraften og redaktøren, der holdt sammen på projektet. Med hans død i sidste måned er det meget tvivlsomt, om tidsskriftet har en fremtid.

28. marts 2020

Da Anders La Cour for snart 20 år siden som ph.d.-studerende for første gang sendte en tekst ind til tidsskriftet Social Kritik, blev han kaldt ind til møde på redaktør Benny Lihmes kontor i Nansensgade i København. Som ph.d.-studerende var han endelig ved at vænne sig til den særlige skrivestil, der forventes af en forsker. Derfor blev han noget overrasket, da Benny Lihme tog hans artikel og kylede den ned i skrivebordet, så det gav et brag.

Hvad er det for noget lort, du har skrevet!« råbte redaktøren. Og så forstod Anders La Cour, at Social Kritik ikke var et tidsskrift som alle de andre.

Selv om Social Kritik endnu ikke formelt er lukket, taler Anders La Cour og bladets andre skribenter allerede om tidsskriftet i datid. For efter Benny Lihme døde i februar, er der meget, der tyder på, at bladet lukker, medmindre en frivillig og kvalificeret ildsjæl pludselig melder sig. Men det bliver svært at finde en til at erstatte en personlighed af Lihmes format.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu