Læsetid: 2 min.

Brevkassen: COVID-19 får mig til at glemme at bruge penge

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, alle spørgsmål får to svar. Her har et ægtepar glemt at bruge penge på grund af isolationen
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, alle spørgsmål får to svar. Her har et ægtepar glemt at bruge penge på grund af isolationen

Mia Mottelson

25. april 2020

Min mand og jeg har arbejdet hjemme og ikke set et øje siden nedlukningen. Vi har hverken været ude at spise, på café, i teatret, på påskeferie eller gjort alt det, der normalt giver vores penge ben at gå på.

Fremskriver jeg vores forbrug siden 11. marts april måned ud, vil der stå cirka 18.000 kroner på kontoen, hvor der plejer at være et nul, når næste løn går ind 1. maj. Min mand har svækket immunforsvar, så vi bliver ikke ’lukket op’ til forbrugerland lige foreløbig.

Er vi et problem, fordi vi forstærker afmatningen ved ikke at bruge penge? Er vi fornuftige, fordi vi polstrer os i en usikker tid? Er vi egoister, at pengene ikke allerede er givet til velgørende/grønne/fornuftige formål?

Please: Ingen klicheer om, at det bare er et first world problem – det ved jeg godt, jeg er ikke idiot.

— Lærerinden fra Odense

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu