Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal far give søn det store kondomforedrag?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Den om kondomet og teenageren er vist en klassiker, der altid kommer igen – her med to nye svar
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Den om kondomet og teenageren er vist en klassiker, der altid kommer igen – her med to nye svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. april 2020

Min søn på 15 har netop fået en kæreste på 15. Skal jeg regne med, at han via internettet og Uge6 i skolen har styr på prævention? Eller skal jeg give ham foredraget?

Han er 100 procent i bland dig udenom-alderen.

Hilsen den midaldrende mand

Svar I:

Du skal mere end det. Sagen er, at teenagere på 15 år fatter hat af, hvad samfund og skole forsøger at mase ind gennem deres solide pandebrask. Du kan ikke regne med, at noget som helst fra Uge6 er blevet hængende, og heller ikke internettet er til megen gavn. Så giv ham foredraget.

Hold din egen lille fest med, hvor pinligt det er for alle parter. Men endnu vigtigere: Han tænker næppe langt nok frem til at sørge for at have kondomer ved hånden, når behovet opstår. Så du skal tanke op på kondomer til husholdningen.

Sørg for, at han ved, hvor de er. Efter behov kan du overveje at lægge dem et sted, hvor han diskret og uden at blive set kan nappe dem – og husk nu at fylde op, efterhånden som de forsvinder.

— Bo Elkjær

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Det er også godt at fortælle de unge, at porno ikke er sexmanualer men fantasier.

Randi Christiansen

Du kan jo prøve - men måske er der ikke så meget andet at gøre end det, bo elkær anbefaler. Diskret info og tank op på kondombeholdningen. Diskretion om privatlivet er i den alder meget vigtig men afhænger også af hidtidig tradition i familien. Når du siger, at han er i bland dig uden om alderen, tyder det på, at der skal gås med listesko. God fornøjelse.