Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Som jyde er jeg blevet gæst i mit eget liv. Hvad gør jeg?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her har en yngre kvinde fra Jylland problemer med at blende ind i københavnerlivet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her har en yngre kvinde fra Jylland problemer med at blende ind i københavnerlivet

Mia Mottelson

25. april 2020

Jeg er 31 år og lige flyttet til København efter 11 gode år i Aarhus, og 20 gode år i Fjerritslev. Jeg tænkte, at udfordringer kan man ikke få nok af, så hvad ville en røvfuld nye relationer, gadenavne, fire måneders vintermørke og et lægeskift ikke kunne skabe af modvind på livets cykelsti?

Jeg har fundet en dejlig social, høj og højrøstet mand, der bader i søde venner og kender hver en krog af kulturmiljøerne i byen. Hans venner er dejlige, men jeg mærker en spirende tristhed over så ofte at føle mig på udebane, som var jeg en spion, der skulle lære byen og hans venner at kende. Så ofte gemmer jeg mig bag computerskærmen, ser tv-serier med karakterer, jeg kender, og ringer hjem til min bastion af venner, som bor spredt uden for København.

Alt er nyt, hvordan gør jeg det til mit? Skal jeg bare slå fadøl i blodet og vente på alt godt, der kommer, eller skal jeg lægge en plan for at komme følelsen til livs? ... Eller indrykke dette spørgsmål som en kontaktannonce?

— Spionen fra Jylland

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Freddie Vindberg
Freddie Vindberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kent Nørregaard

Du er vel ikke flyttet til Sjælland i forventning om at finde Jylland så omfavn dit nye miljø og vær glad for at du ham den høje og hans dejlige venner.

Når man flytter har man altid en vis del hjemve, helt naturligt og forståeligt. Vær dog sikker på at hjemme altid er der og at hjemme aldrig ændrer sig.