Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min snorken er en slange i Edens Have

Hver uge svarer brevkassen på spørgsmål fra læserne. Er du den, der snorker – eller den, der har glæde af larmen?
Hver uge svarer brevkassen på spørgsmål fra læserne. Er du den, der snorker – eller den, der har glæde af larmen?

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. april 2020

Min kæreste og jeg er begyndt at have nogle uenigheder i forhold til vejrtrækning om natten. Det kaldes vist også snorken. Vi bor ikke sammen, men sover ofte sammen. Når han hører mig trække den første torsk i land, forbereder han sig på halvanden time i helvede med frustrationer og tvangstanker om mine snorkelyde.

Prikken og skubben hjælper sjældent. Nogle gange prøver jeg at holde mig vågen, så han kan falde i søvn først. Ellers sover jeg bare fra den stille krig, der udspiller sig i sengen. Det eneste, jeg mærker til det, er, at han gennem natten har opbygget en lille afsky til mig, som vi så starter morgenen ud med.

Snorkeri er ingens skyld. Det er vi enige om.

Vi er nyforelskede, og disse natlige uenigheder er som slangen i edens have. Jeg føler mig som en hund, der har skidt indenfor.

Jeg er 25. Ikke overvægtig og sover på siden.

— Den nyforelskede

Svar I:

Alle nyforelskede skal lære hinandens kroppe at kende, og selv om jeres udfordring måske ikke er den allermest pirrende måde at forstå den andens fysiske reaktioner på, så er udfordringen overkommelig. Hvad virker? Det gør prikken og skubben ikke, ved I nu. Hvad virker så?

Min partner kan ikke på nogen måde prikkes eller ruskes til tavshed på en growlende forkølelsesnat. Hun skal derimod aes roligt på kinden eller stryges over håret, har jeg lært mig selv. Så falder hun til gengæld med det samme ned på et dybere plan i underbevidstheden (jeg ser det for mig som et platformsspil), hvorfra milde briser af luft hvirvler lydløst ind og ud af hendes næsebor.

Det kunne din kæreste jo prøve. Og du kunne prøve at se, om det er, når du har hamret tequilashots hele aftenen, at dit sovende ansigts indre brøler som en løve. Han kunne prøve at holde dig for næsen eller at hviske noget mystisk i dit øre (»Maaaarioooo«!). Og du kunne prøve sådan en næseskyller, eller hvad ved jeg. Prøv jer frem.

Tænk det som en test på, om I på sigt kan udvikle nok værktøjer til at samle hinandens lorte op i både medgang og modgang.

— Katrine Hornstrup Yde

Svar II:

Som vi jo alt for sørgeligt erfarer i disse tider, kan det være en blandet velsignelse at komme tæt på andre mennesker.

Det med snorken kan være et meget reelt problem. Da jeg var ung og boede i en lejlighed med tynde vægge ind mod naboen, var det ikke bare hans energiske seksuelle udfoldelser, der kunne holde mig vågen om natten, men også de dybt brummende snorkelyde, han udstødte, når han endelig fandt hvile.

En af lykkerne i mit nuværende trygge ægteskab er, at vi sover tæt omslynget. Ja, vist faktisk ikke kan falde i søvn, hvis ikke vi gør. Ved denne idyl er der den tekniske komplikation, at min ægtefælle hurtigt glider over i snorken. Men se, det har jeg tvunget mig selv til at vænne mig til som den tryggeste lyd, jeg overhovedet kender. Den er blevet til en del af det at finde ro.

Så her er altså en mental øvelse, du må foretage med din kæreste. Lykkes det ham ikke at selvhypnotisere sig til at gå med på ideen, er en eller anden grad af natlig adskillelse nok eneste holdbare løsning.

— David Rehling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hej nyforelskede
Hæ - jeg kunne være ham. Det er utroligt som en snorkende kæreste kan svinge kærlighedspendulet fra glødende kærlighed til ditto had når man holdes søvnløs timer i træk ...... nat efter nat (det er jo faktisk en ret anvendt tortur metode - at holde folk søvnløse)
Her er det er ingens skyld men en stor byrde for begge. Den søvnløse bliver påvirket og den snorkende bliver ofte påvirket som du og kan måske føle skyld eller bebrejde kæresten at han/hun er så følsom.
Men der ER en løsning. Det kræver lidt tilvending - men ørepropper af god kvalitet er løsningen. Det skal være de ekspanderende af slagsen. Sådan nogle som man kan nulre tynde så de kan presse helt ind i øregangen hvor de så ekspandere. Det er genialt og har reddet mit ægteskab :-)
Det kræver lidt tilvænning, men har man først vænnet sig til dem kan man slet ikke leve uden.

Held og lykke med det hele :-)

Jens

Anders Sørensen

Måske I skulle prøve at bo sammen, men ikke sove sammen? Så vender man lissom tingene på hovedet. Det kan der komme gode ting ud af.

Og når man så har fundet ud af, at man heller ikke skal bo sammen, så er alle problemer løst. Du snorker sandsynligvis heller ikke mere. Alle ved, at snorken er underbevidsthedens måde at manifestere sig via lyd og sige: Stay the fuck away from me.