Klumme
Læsetid: 3 min.

Viognier er en charmerende bakkesangerinde med fyldige lår

Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling
Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
2. maj 2020

Velkommen til Den grønne vinskole. Her gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.

I dag skal det handle om viognier, druen, det ville være svært at påstå er yndig. Nej, her har vi mere at gøre med en charmerende bakkesangerinde med strømpebånd om de fyldige damelår, stort hår, stærk udstråling, stærk krop – ja, pondus! Forestil dig en hvidvin med dyb stemme. Ingen hvidvin kan have så dyb naturlig bas som viognier.

Det, som denne voluminøse sydfranske drue kan helt af sig selv, kræver for andre druer enorm hjælp, særligt masser af sol og ihærdig fadlagring.

Viognier ér stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Selve druefrugten er stor, mørkegul og oval og har sit oprindelsessted i det nordlige Rhône.

Den brillerer med voldsomme, men adstadige smådyre egnsvine fra Condrieu og har længe udelukkende været kendt fra det sydlige Frankrig. Nu er den dog også blevet nem at finde fra Australien, USA og Sydamerika. Det er både godt og skidt, som man siger.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her