Feature
Læsetid: 4 min.

I retten: »Jeg forsøger at skubbe ham væk med dåsen«

Retssystemet er på vej tilbage til normalen efter nedlukningen, og Information genoptager sin ugentlige reportage fra en dansk retssag. I Københavns Byret var en mand i sidste uge tiltalt for at have slået en butiksdetektiv fra Fakta i hovedet med en dåse
Den 43 årige tiltalte lette afviser at have slået detektiven med dåsen.

Den 43 årige tiltalte lette afviser at have slået detektiven med dåsen.

Mia Mottelson

Moderne Tider
2. maj 2020

Tyveri af en pakke røget laks, en flaske Möllers Tran, og en pakke AA-batterier. Det er grunden til, at retten er sat i sal 29 i Københavns Byret en forårsmorgen i april.

Tiltalte N er fra Letland, og inden retsmødet går i gang, ankommer en russisktalende tolk – en spinkel, ældre dame i flade sko. Retsbetjenten stiller en ekstra stol op i vidneskranken. Med god afstand.

»Det er ikke for tæt, vel?«

Tolken ryster på hovedet, og hoster dybt og hult.

»Det er bare bronkitis,« skynder hun sig at sige.

Tiltalte kommer ind, flankeret af to brede kvindelige betjente. Selv er han spinkel, med gråsprængt fuldskæg, et stort mellemrum mellem fortænderne og klare, lyseblå øjne. N er 43 år og fra Letland. Han har opholdt sig i Danmark i 10 måneder, hvor han arbejder som murer. Han bor i en lejlighed sammen med andre udenlandske arbejdsmænd og sender penge hjem til sin kone og sine børn.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Line Vaaben - kunne du ikke forklare, hvorfor du nævner tolkens flade sko?

CITB … en russisktalende tolk – en spinkel, ældre dame i flade sko. CITS

Viggo Okholm

Ja en sjov artikel med mange fyld ord-måske har journalisten en lille forfatter i maven?

Erik Fuglsang

@Maj-Britt Kent Hansen
02. maj, 2020 - 12:27
"Line Vaaben - kunne du ikke forklare, hvorfor du nævner tolkens flade sko?"

Ser du, Maj-Britt, noget problematisk i, at reporteren refererer alle indtryk fra retssalen, herunder tolkens sko?

Maj-Britt Kent Hansen

Savner du, Erik, ikke at høre om de øvriges fodtøj?

Niels Thomsen

Jeg savner at høre om tolkens hættetrøje og skæg...

Erik Fuglsang

Jeg har det fint med, at reporteren bruger sin "kunstneriske frihed" til at referere, hvad der opleves særlig karakteristisk og iøjnefaldende for reporteren. Jeg behøver ikke et referat af alle tilstedeværendes fodtøj. Hvor mange højhælede, der var tilstede, hvor mange udslidte, hvor upudsede sko, osv.

Maj-Britt Kent Hansen

Erik - jeg har slet ikke behov for disse irrelevante oplysninger, hvis det ikke allerede fremgår af mit første indlæg. Men det er noget, som præger genren. Vel at mærke den småironiske let overbærende tone - som disse ugentlige rapporter bærer præg af. Nøgtern og balanceret information er der ikke tale om. Snarere tilfældig underholdning.