Læsetid: 2 min.

Gry Stokkendahl Dalgas: »God litteratur er ligesom gode jokes, de sparker aldrig nedad«

Hver uge spørger vi en kulturperson ud om læsevaner. Forfatter Gry Stokkendahl Dalgas læser for at være mindre alene i sig selv
»Jeg læser både, når jeg kan og ikke kan. Det vil sige hele tiden. Bøger, Twitter. Jeg læser bøger, når jeg har brug for at tale eller tænke med andre erfaringer end mine egne.«

»Jeg læser både, når jeg kan og ikke kan. Det vil sige hele tiden. Bøger, Twitter. Jeg læser bøger, når jeg har brug for at tale eller tænke med andre erfaringer end mine egne.«

Privatfoto

9. maj 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg genlæser i øjeblikket Overskridelsen - fabrikken af Leslie Kaplan. Det er fabriksarbejdets rytmik, man møder i bogen. Man får lov til at blive til det »man«, som der tales med, og bevæger sig med i dagene. Man bliver ødelagt af hjørnernes tre linjer, forelsket i de kvinder, som man arbejder med. Tingene, himlen og menneskene hyldes meget. Er det måske på grund af arbejdets monotoni, at kærligheden sker? Ja.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er Bjørn Rasmussens Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet. Engang sagde mine venner, at den første ting, jeg ville tage med på en øde ø, var den bog. Den anden ting var brød, den tredje husker jeg ikke. I 2012 til en litteraturfestival kom jeg hen til Bjørn og sagde: »Tak, fordi du har givet mig et sprog.« Bogen er hele grunden til, at jeg begyndte at skrive. At jeg troede, det var muligt.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu