Læsetid: 7 min.

En kriseguide: Græd som Jürgen, og elsk som AGF-fans

Fodbold er altid en bevægelig balancegang mellem barbari og civilisation. Ligesom livet. Ligesom kriser. Kriser ved fodbold alt om. Så her er fem ting fra fodbold, vi kan bruge og lære af lige nu
Hvis vi skal klare den potentielt kvældende intimitet derhjemme, har vi brug for den loyale kærlighed og hengivenhed, som AGF-fans har indbygget i deres knogler som en slags vekslen mellem ukuelig optimisme og lidelse a la langfredag.

Hvis vi skal klare den potentielt kvældende intimitet derhjemme, har vi brug for den loyale kærlighed og hengivenhed, som AGF-fans har indbygget i deres knogler som en slags vekslen mellem ukuelig optimisme og lidelse a la langfredag.

Lars Poulsen

11. april 2020

Når mindre børn spiller fodbold, gør de intuitivt det modsatte af, hvad man skal. Det er sjovt at se på. De løber efter hende, der har bolden, i stedet for at positionere sig til en aflevering på banen. De går selv med bolden mod målet, når de først har den. Når den kommer højt, losser de til den frem for at få den ned, tæmme den og kontrolleret begynde opspillet.

Der har været masser af den slags løs kanonføring undervejs i en af de værste verdenskriser i nyere tid: Hovedløs løben og lossen. Det er ikke sjovt at se på. Men man siger (og gør) så meget og ved så lidt, når angsten den tager fat, ved vi fra Anne Linnet. Når adrenalinen pibler i dig.

Selv fuldvoksne, professionelle fodboldspillere med en årsløn på størrelse med Rødovre Centerets omsætning (inden nogen af dem blev lukket ned) kan ikke altid styre sig, når det sker. Men for det meste, kan de. For de har øvet sig. På at holde hestene, trække vejret og sætte kroppen i bevægelse i den rigtige retning. Og vi fans udenfor prøver det samme, men kan for det meste ikke finde ud af at tage det roligt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Først når fodbold holder op med at være det vigtigste, man synes, man kan bringe videre til den opvoksende generation, kan vi gøre os håb om at kunne skabe et samfund af tænkende, empatiske og solidariske individer. Det er, hvad vi kan lære af fodbold.

Bjørn Pedersen

Ja, hvis der er noget der står i vejen for empati, solidaritet og intelligent strategisk tænkning er det da bestemt holdsport, Steffen Gliese. ;-P