Læsetid: 6 min.

Skandalerne klæber til Ronaldinho – men fansene tilgiver altid

Verdens bedste fodboldspiller anno 2005, brasilianske Ronaldinho, sidder i husarrest i Paraguay efter at have rejst ind i landet under falsk pas. Men selv om skandalerne de senere år har klæbet sig til den pensionerede boldkunstner, hyldes han stadig som en af de mest gudsbenådede spillere, verden har set
De autografhungrende fans er stadig begejstrede – hverken drukture, hans ulovlige byggeprojekt eller noget så »dumt«, som Ronaldinhos egen advokat har udtrykt det, som at rejse på et åbenlyst falsk pas, påvirker dem.

De autografhungrende fans er stadig begejstrede – hverken drukture, hans ulovlige byggeprojekt eller noget så »dumt«, som Ronaldinhos egen advokat har udtrykt det, som at rejse på et åbenlyst falsk pas, påvirker dem.

Michael Barrett Boesen

18. april 2020

En råkold februaraften i 2004 tog Brøndby IF imod fodboldgiganterne FC Barcelona i UEFA Cuppen. En nærmest uoverstigelig opgave for det danske mandskab. Et af de store spørgsmål var, om de blå-gule vestegnsdrenge kunne tøjle cataloniernes nye stjerneskud, den 23-årige Ronaldo de Assis Moreira – bedre kendt som Ronaldinho.

Brasilianeren med det markante tandsæt og de sorte slangekrøller havde i sine to foregående år i Paris Saint-Germain vist, at han også på europæisk grund kunne afgøre fodboldkampe. Ikke blot med sin sublime sparketeknik, men også med sine maskerede afleveringer og nærmest naturstridige driblinger. Men kunne det vordende verdensnavn gøre det samme i Barcelona, som måske overgik Pariserklubben i økonomisk og sportslig potens, men hvor forventningerne og presset var tilsvarende større?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu