Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg er blevet lidt for glad for hjemmearbejdet

Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. En midaldrende kvinde glæder sig ikke til at skulle arbejde normalt igen efter nedlukningen
Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. En midaldrende kvinde glæder sig ikke til at skulle arbejde normalt igen efter nedlukningen

Mia Mottelson

30. maj 2020

Jeg har arbejdet hjemme siden midt i marts, fordi jeg med svækket immunforsvar hører til risikogruppen i forhold til COVID-19.

Arbejdspladsen har nu i forbindelse med genåbningen ændret en del arbejdsgange for at minimere eventuel smittespredning. De glæder sig til at få mig ’hjem’ igen; der er brug for mig, siger de – og min læge har sagt OK til, at jeg på visse betingelser fysisk vender tilbage til arbejdspladsen.

Jeg har bare ét problem: Jeg har ikke lyst – jeg har fået smag for hjemmearbejdet, jeg savner ikke mine kolleger, og mellem os er hjemmearbejdet mere effektivt, så min bundlinje er mere fritid.

Har panelet et godt råd?

— Kald mig bare Lene, 51, privatansat

Svar I:

Smag for hjemmearbejde, det kender jeg. Jeg har altid arbejdet bedst hjemme og har faktisk aldrig rigtig været fuldtid noget sted. For tiden er jeg ansat på en lidt spøjs måde, hvor jeg sidder på avisen et par dage om ugen, mens jeg et par dage om ugen arbejder hjemmefra for andre medier. Det er privilegeret. Synes jeg.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikkel Zess
  • Lise Lotte Rahbek
  • Thomas Tanghus
  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
Mikkel Zess, Lise Lotte Rahbek, Thomas Tanghus, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Alle arbejder bedst hjemmefra. Men mange kan bare ikke. Når man arbejder hjemmefra kan man nøjes med at arbejde 2-3 timer og nå det samme på kontoret. Så hjemmearbejde giver en masse masse masse fritid. Tid til sine børn, familie, hjemmelig hygge, ja hyggelig rengøring. Hvem stryger ikke gerne sit tøj midt i arbejdstiden. Og hjemme brygget cafee late.

Hjemmearbejde. Kender det godt. Og mums. Ja, det er også lige mig.

Mikkel Zess, Lisbeth Larsen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Per Christiansen anbefalede denne kommentar
Markus Lund

Pft, hjemmearbejde er for kontornassere. Her i industrien arbejder vi 8 timer non-stop, kun afbrudt af 30 minutters spisepause. Vi sidder kun ned da og på vej hjem i bilen. Luksusliv du har dig der, HK'er. Hilsen 3F'er med dagligt ømme led og muskler.

Ib Christensen, Trond Meiring, Jon Mangerel og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Hvis tilstrækkeligt mange medarbejdere arbejder hjemmefra tilstrækkeligt længe, falder virksomheden fra hinanden.