Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg vil gerne have børnebørn – men ikke børn

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her vil en ung kvinde gerne have en idé til, hvordan hun kan få børnebørn uden at få børn
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her vil en ung kvinde gerne have en idé til, hvordan hun kan få børnebørn uden at få børn

Mia Mottelson

Moderne Tider
9. maj 2020

Alle omkring mig får børn. Mine venner får børn, mine søskende får børn, og mine jævnaldrende kolleger får børn. Min kæreste vil også gerne have børn, og det vil jeg måske også gerne. I princippet i hvert fald. Og det er problemet.

Jeg kan se, hvor meget børn og børnebørn betyder for mine forældre og mine svigerforældre. Familien er et kærligt og forpligtende fællesskab, jeg også nyder at være en del af. Sådan én vil jeg også have, når jeg bliver gammel.

Men jeg er ikke specielt begejstret for babyer og småbørn, og jeg kan se, hvordan folk får konfiskeret deres nattesøvn, ambitioner og sociale liv i kampen for passe deres små væsener. Sådan har jeg ikke lyst til at bruge de næste ti år.

Men jeg har heller ikke lyst til at stå uden familie, når mine forældre går bort, eller blive gammel uden voksne børn og børnebørn. Og jeg har heller ikke lyst til at være sådan en, der underkaster det at få børn en cost-benefit-analyse.

Så hvad gør jeg? Lader jeg helt være? Bliver man ramt af en pludselig uforklarlig følelse af, hvor vidunderlige børn er, når man får dem? Eller kan jeg sende dem i rugemoropdragelse i Rumænien og få dem hjem, når de fylder 10 år?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels Makholm

Svar II, fra Jon Jørgensen, er på sin plads, (det med at blæse, med mel i munden), - det er de færreste, som vil deres eget vel,- så er den alvorlige del, overstået.
Resten er i den grad grinagtig, - hvordan fanden kan nogen forestille sig, at det kan lykkes, at springe en hel generations led over. ? Der er tale om, at "besværet" eller (bøwlet),-skal vælges fra, altså alene fordelene er velkomne,- og tra-la-lu-la-la... (Det vil nok tage væsentlig længere tid, end tolv uger, at lære at blæse, med mel i mund).

Lise Lotte Rahbek

Verden trænger til netop DINE børn og børnebørn.

Kent Nørregaard

Jeg vil nok anbefale at du affinder dig med at børn i alle aldre kan være hårdt arbejde. Dit dilemma forekommer mig ikke-eksisterende. Endten vil du have børn eller også vil du ikke.