Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvem skal jeg give 100.000 kroner?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Et af de mere sjældne er her fra en ung kvinde, der har mange penge
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Et af de mere sjældne er her fra en ung kvinde, der har mange penge

Mia Mottelson

30. maj 2020

Jeg har besluttet mig for at give 100.000 kroner til velgørenhed. Det er 10 procent af en arv. Jeg forestiller mig, at pengene skal gå til to forskellige organisationer. En humanitær hjælpeorganisation og en miljø- og klimaorganisation. Jeg ved bare ikke hvilke.

Til den første kategori tænker jeg Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp eller Dansk Flygtningehjælp, men den anden synes jeg er sværere. Mine overvejelser går på, hvad der batter mest og om de gør hvad de lover.

Jeg synes det er svært at gennemskue. Det kunne være Greenpeace, Verdens skove, WWF eller en af de mindre og mere anarkistiske grupper. Hjælp mig med at vælge og giv mig jeres gode argumenter! På forhånd tak.

— Kvinde, 31 år

Svar I:

For det første: Fedt, at du vil dele ud af dine penge. Det er ikke bare godt for modtagerne, men også videnskabeligt bevist godt for dig. Ifølge forskning offentliggjort i Science aktiverer økonomisk velgørenhed velvære i hjernen på linje med god mad og sex.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

niels astrup

Hvad med andelsgaarde? Jeg kan virkelig godt lide tanken om, at vi køber større og større jordarealer fri af det konventionelle landbrug...

Anders Sørensen

Giv dem til dig selv. Derved vil du have endnu flere penge at give til andre.

Det er fint nok, at du allerede har 900.000 til dig selv - men det er de sidste 100.000, der virkelig giver dig overskud til at handle uegennyttigt - på sigt.