Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg stå fast som flokkens venstreorienterede klaphat?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her har en ung mand det skidt med at skulle gå op i mors og fars dag?
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her har en ung mand det skidt med at skulle gå op i mors og fars dag?

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. maj 2020

Jeg er en 25-årig mand vokset op i det venstreorienterede hurlumhejhus. Så mors dag og fars dag har altid været sparket til hjørne med bemærkningen: Hvorfor kun denne ene dag?

Desværre er jeg den yngste af fire søskende, hvor de tre andre har fået dejlige nye familier, men ikke helt med samme principper som dem, vi er vokset op med.

Så i år var det en selvfølge, at vi nu deltager i mors- og farsdagshowet. Jeg selv er blevet endnu mere anti alt det pjat, imens det er blevet helt naturligt for de andre at skrive ting som:

»Jeg har sørget for mor.«

eller:

»Står I for far?«

Skal jeg bide det sure æble og betale for alverdens blomster og chokolader (eller endnu værre: gå ud og købe det), eller skal jeg holde fast på mine principper og være den nærige, venstreorienterede klaphat i søskendeflokken?

– Røde

Svar I:

Mors dag og fars dag og valentinsdag og black friday og halloween og den slags opfindelser har alle ét formål: at glæde blomsterhandlere og chokoladebutikker eller græskaravlere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Hvis der er noget virkelig godt ved mors & fars dage, er det at ting som man gør for sine forældre på alle de ANDRE dage betyder en lille smule mere. :-)

Kent Nørregaard

Se det som en dag hvor i ser hinanden og hygger jer sammen. Anledningen er vel ligegyldig? Ikke alt er holdninger og politik, specielt ikke samvær.