Læsetid: 9 min.

Ifølge Trump er ’Obamagate’ »den største politiske forbrydelse i amerikansk historie nogensinde, overhovedet«

Men med sin smædekampagne risikerer præsidenten faktisk at gøre sin forgænger en tjeneste
Noget tyder på, at præsident Trump ikke selv er helt klar over, hvad det egentlig er for en forbrydelse, han beskylder Barack Obama for.

Noget tyder på, at præsident Trump ikke selv er helt klar over, hvad det egentlig er for en forbrydelse, han beskylder Barack Obama for.

Jim Watson

23. maj 2020

For et par uger siden var det mors dag. Det er den dag, hvor sønner og døtre verden over fejrer deres mødre med blomster og chokolade, og hvor blomsterbranchen formentlig fejrer fejringerne.

Men sådan tog den 10. maj sig ikke ud for USA’s præsident Donald Trump. Han havde i stedet travlt med at sende en kaskade af tweets ud i den virtuelle æter. Hele 126 tweets blev det til, og dermed var dagen hans andenmest aktive dag på Twitter, siden han trådte til som præsident.

Her lancerede han en konspirationsteori, som han selv døbte ’Obamagate’. Siden den 10. maj er strømmen af tweets blot fortsat.

Hashtagget dækker over anklager mod Barack Obama for at have forsøgt at sabotere sin afløsers vej til præsidentposten i 2016 – for at have forsøgt at kuppe Donald Trump, før han overhovedet satte fod i Det Hvide Hus. Det skal Barack Obama, sammen med topembedsmænd i sin stab og FBI, efter sigende have gjort ved at udspionere Donald Trump, søsætte falske rygter om Trump-kampagnens samarbejde med Rusland og iværksætte undersøgelser af medlemmer af Donald Trumps stab, som for eksempel hans tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hanne Utoft

Hér giver Glenn Greenwald, interviewet i The Hill, sit perspektiv på Obamagate:
https://www.youtube.com/watch?v=D19bmBKlmrA

Hér giver Enjeti i The Hill, sit perspektiv på bl.a. Joe Bidens involvering i Obamagate:
https://www.youtube.com/watch?v=-C1_0knDeJI

Hverken Enjeti eller Greenwald har nogen som helst sympati for Trump eller dennes administration - og det er væsentligt at Trumps misbrugsprægede omgang med fakta ikke overskygger behovet for at der kastes lys over den håbløse og tilsyneladende ret kriminelle konstruktion af Russiagate.

Mikael Velschow-Rasmussen, Sven Elming, Anders Graae, Randi Christiansen og Jens Kofoed anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Er der værd at spilde tid på at læse? Er det ikke bare endnu en af hans udgydelser? Giver vi ham mere tid og spalteplads, end han fortjener?

Uden tvivl!

Men jeg synes også at erindre en historie, om en lille, latterlig mand, som blev gjort til grin - men også beundret - i Europa og omkring.
It's like deja-vu, Berra.

Hanne Utoft

Thomas Tanghus, det er næppe megen tid og spalteplads værd at gentage at Trump er uberegnelig, inkompetent og intrigant m.m. - men det er afgjort væsentligt at se på opbygningen af Russiagate, som en hel verden interesserede sig intensivt for ... men som ret hurtigt viste sig at være en politisk konstruktion, som ikke blot indebar embedsmisbrug i det amerikanske statsapparat, men også førte til internationale spændinger mellem USA og Rusland, herunder sanktioner mod Rusland fra Vesten.

Men det kræver selvfølgelig mere end at læse Informations artikler, herunder at man lytter til folk som holder sig nogenlunde neutrale i medieræset mellem Demokrater og Republikanere - og som har både erfaring og bred/dyb viden om forløbet. F.eks. Ray McGovern, politisk aktivist og tidligere CIA-ansat, som tilbage i 2018 gav dette perspektiv på Russiagate-opbygningen:
https://www.youtube.com/watch?v=1sD73GAIEGA

Greenwald uddyber hér hvordan retsforfølgelsen af Flynn indgik i opbygningen af Russiagate:
https://www.youtube.com/watch?v=xB26jj0jrjc&t=5548s

Det bør atter, mhp. forebyggelse af de sædvanlige, primitive beskyldninger for at gå Trumps ærinde (og måske ligefrem blive beskyldt for at være Putin-agent), understreges at hverken McGovern eller Greenwald er Trump-støtter. Greenwald er i øvrigt journalisten, som bistod Snowden da denne brød tavsheden og afslørede overvågningskriminalitet i en ekstrem skala, som ellers blev benægtet af både Obama-administrationen og Big Tech's.

Mikael Velschow-Rasmussen, Lars Eriksson, Lars Løfgren, Anders Graae, Randi Christiansen, Jens Kofoed og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Lasse Schmidt

@Hanne

Husk at Glenn Greenwald ikke er en upartisk kilde - han er overhovedet ikke neutral. Langt fra.

Læs lidt mere om ham (med kildehenvisninger) her:
https://rationalwiki.org/wiki/Glenn_Greenwald

Du har postet rigtig meget om Glenn Greenwald her, og jeg tror i virkeligheden ikke, at han er en mand, du har lyst til at blive associeret med.

Hanne Utoft

Lasse Schmidt, jeg har blot postet et par simple og væsentlige informationer om Glenn Greenwald - og så har jeg nogle gange refereret til rapporteringer fra ham - ligesom jeg har refereret til andres ditto (herunder Enjeti/Ball og McGovern i indeværende kommentatråd). Jeg finder det i øvrigt meget lidt 'risikabelt' at blive associeret med Greenwald, og jeg finder det stærkt formålstjenligt at inddrage hans journalistiske arbejde i indeværende sag.

Jeg har yderligere en forventning om at Information.dk's læsere er oplyste nok til at fokusere mere på sager end personer, når det kommer til debat af, i dette tilfælde, Obama-administrationens rolle i opbygningen af Russiagate - måske særligt når artiklernes fokus tenderer mod at trumpificere sagen (dvs. beskrive den som endnu et symptom på Trump's magtmanierede, ubegavede og fake news-applikerende optræden).

Lars Løfgren, Anders Graae og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Mikael Velschow-Rasmussen

Det er desværre symptomatisk for mange, hvad der bli'r skrevet i denne tråd !
Jeg læste lige fra link til noget rationalwiki (som bestemt ikke lyder til at være uafhængigt og objektivt):
- ..."Greenwald's writing can be pretty....out there (mixing fact and hyperbole to sensationalize for a purpose)" ...

Det er jo mildest talt grotesk, at verdens formodentligt førende jopurnalist - og en af dem med den allerhøjeste integritet - skal udsættes for den slags.

Jeg 'challenger' jer derfor til at finde bare ET eksempel på, at Greenwald med vilje har mixet og overdrevet fakta, i de sager og emner - hvor han kan tilsiges en vis form for ekspertise - og derfor er dem, han har skrevet om !

Stor ros til Hanne for at være trådt udenfor den osteklokke de fleste danskere befinder sig i, hvor de tror at mainstream medierne leverer sandheden.
Mainstream medierne leverer præcist den version der passer til deres kapitalejeres og annonceejeres overordnede narrativ og passer ind i deres omfattende propagandaarbejde.

Lis'som vi elsker at skælde ud på "fjendens" medier som værende fyldt med propaganda, er vores egne medier nøjagtig ligeså manipulerende i forsøget på at "manufacture consent", som Chomsky jo retteligt har påvist.