Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Atleternes, dansernes og skuespillernes kirurg

Eilif Larsen tog sport alvorligt, længe før idrætsmedicin blev en industri. Han var topatleternes foretrukne læge og en af mændene bag nogle af dansk idræts største sejre
Herremode, rallykørsel, divisionsfodbold og studier optog det meste af Eilif Larsens tid i de sene 60’ere – så måtte de andre tage sig af ungdomsoprøret.

Herremode, rallykørsel, divisionsfodbold og studier optog det meste af Eilif Larsens tid i de sene 60’ere – så måtte de andre tage sig af ungdomsoprøret.

Privatfoto

9. maj 2020

Man er to om at køre rally – eller bilorientering, som det hed i Danmark i 1960’erne. En har hænderne på rattet, og en sidder ved siden af og finder vej. Eilif Larsen var manden med vejkortet. Midt om natten i 1965 kørte makkerens Morris Mascot fast i en mødding uden for Smørumnedre nordvest for København. Der var ingen vej udenom. I ruskindssko og nye lysegrå flannelsbukser stillede han sig foran bilen og skubbede, makkeren bakkede, og en stråle stod ud over Eilif Larsen nye tøj.

Sådan gik en del af Eilif Larsens liv, med at sikre, at andre kunne præstere maksimalt. Senere under mere sterile forhold med nationens håb og drømme i hænderne og Brian Laudrup og Bjarne Riis under kniven.

’Min søn, studenten’

Eilif Larsen voksede op i Vanløse. Hans far var vognmand. Han kørte skrald på Vestegnen, og om morgenen, før skoledagen ringede ind, kørte Eilif med på en del af ruten. Hans mor kom fra en familie af polske kartoffelbønder på Lolland. En ihærdig kvinde, som selv gravede ud, da familien fik brug for en større garage til skraldebilerne.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Torben Lindegaard
  • Stig Bøg
  • Erik Karlsen
  • Steffen Gliese
David Zennaro, Torben Lindegaard, Stig Bøg, Erik Karlsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mathias Sindberg

Jeg har været patient hos Eiliff Larsen på Gildshøj - ventelistegaranti -
og blev rigtig godt tilfreds.

Æret være Eiliff Larsens minde.