Feature
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Langthårsklipperen har lagt saksen

Otto Pedersen var anarkist og drevet af en nysgerrighed efter et andet samfund. Så han droppede at klippe Københavns fine damer og lagde i stedet saks til de langhårede hippier
Otto Pedersen rejste altid med sin frisørsaks i tasken og fandt den tit frem, hvis en lokal på rejsen trængte til en studsning. Saksen var hans vej ind i mennesker.

Otto Pedersen rejste altid med sin frisørsaks i tasken og fandt den tit frem, hvis en lokal på rejsen trængte til en studsning. Saksen var hans vej ind i mennesker.

Moderne Tider
30. maj 2020

Det var Otto Pedersens mor, der fandt på, at han skulle være frisør.

Hans far var murer, men det var hårdt arbejde, og Otto Pedersens mere spinkle statur passede ikke til den slags arbejde, vurderede hans mor. Han blev udlært ved en fornem damefrisør i København, og siden overtog han en salon på Nytorv ved Strøget.

Ved siden af arbejdet som frisør var Otto Pedersen venstrefløjsanarkist. Han var engageret i nærmest alt, der rørte sig på venstrefløjen – Det Ny Samfund, Thylejren, Den Røde Højskole og Seksualpolitisk Forening.

Otto Pedersen

  • Født den 19. august 1939.
  • Anarkist og frisør.
  • Efterlader sig seks sønner og tre børnebørn.
  • Død den 17. april 2020

Han indså, at hans syn på verden ikke passede sammen med vandondulering og permanentning af byens fineste kvinder, så han begyndte at lægge saks til en anden kundegruppe: hippierne, hvis lange hår ingen anden etableret frisør ville røre med en ildtang i slutningen af 1960’erne. På den måde blev Otto Pedersen fra da af til Langthårsklipperen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her