Læsetid: 4 min.

I retten: »Det var for at illustrere, at han bare kunne have brugt en kniv«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilskuerpladserne. I retssal 103 i retten på Frederiksberg står en 63-årig mand tiltalt for grove trusler
Den 63-årige tiltalte mand nægter, at han har villet true nogen.

Den 63-årige tiltalte mand nægter, at han har villet true nogen.

Mia Mottelson

23. maj 2020

»Jeg bor i nummer 56, og jeg er født der,« siger K fra vidnestolen.

Han er en lille kompakt mand med militærfrisure og gråt skæg. I dag har han taget en grøn fleecetrøje på ud over en skjorte. Tilbage i oktober 2018 kom han op at skændes med sin genbos havemand i Valby i København, og nu er han anklaget for grove trusler. Spørgsmålet er, om det var en trussel, da han tog en kniv med over til havemanden.

K er vågen om natten, fordi han gennem store dele af sit liv har haft natarbejde, og så sover han om formiddagen. Men en dag i oktober 2018 blev han vækket af sin nabos havemand, der savede grene af en hæk med en motorsav. K beskriver, hvordan havemanden brugte motorsaven med 20 minutters intervaller, så K blev vækket og faldt i søvn igen og igen.

I løbet af formiddagen fik K besøg af sin søn og sit toårige barnebarn, og K fortæller, at barnebarnet også blev påvirket af larmen fra motorsaven. K prøvede at pifte fra sin egen lejlighed, men havemanden havde høreværn på og kunne ikke høre ham – så han går derover.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu