Klumme
Læsetid: 3 min.

Ribolla gialla er druen, hvor god smag møder et prisleje, der ikke er blåskjortet pengegriseri

Ribolla gialla er respekteret og feteret næsten på samme niveau, som Yahya Hassan er inden for digterkunst, kan smage af gule stenfrugter, orangeblomst, mystisk røg og have en næsten tyggeagtig tekstur
Ribolla gialla er respekteret og feteret næsten på samme niveau, som Yahya Hassan er inden for digterkunst, kan smage af gule stenfrugter, orangeblomst, mystisk røg og have en næsten tyggeagtig tekstur
Moderne Tider
30. maj 2020

Velkommen til Den grønne vinskole. Her gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.

Så er vi for alvor nået til lakmusprøven. Du går måske og tror, det er sancerre- og burgundiske village-vine, der er kanon, hvis man skal være med der, hvor god smag møder et prisleje, der ikke er blåskjortet pengegriseri.

Men det tog er lidt tøffet ud i det blå. I stedet bør du stifte bekendtskab med italienske ribolla gialla. En sjælden drue, som kun findes i det nordøstlige hjørne af Italien, Friuli-Venezia Giulia.

Lektien

Prøv en Ribolla Gialla 2018 fra I Clivi. Det er ikke en orangevin, men den er produceret sur lie. Det betyder, at vinen har ligget på bundfaldet i længere tid, hvilket gør den mere kompleks og dyb på bekostning af mere banal, frisk frugt som æble og citron.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her