Læsetid: 5 min.

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær
Selv om Ilden er en kødrestaurant, er kødtrenden faktisk aftagende, fortæller ejeren. »For seks år siden boomede konceptet, men de seneste to år har vi godt kunnet mærke, at folk vil spise mere grønt. Derfor kan man nu også få en vegetarburger, som ligner kød fuldstændigt, og som vi steger medium, som var det en almindelig bøf,« siger Frantz Weidemann.

Selv om Ilden er en kødrestaurant, er kødtrenden faktisk aftagende, fortæller ejeren. »For seks år siden boomede konceptet, men de seneste to år har vi godt kunnet mærke, at folk vil spise mere grønt. Derfor kan man nu også få en vegetarburger, som ligner kød fuldstændigt, og som vi steger medium, som var det en almindelig bøf,« siger Frantz Weidemann.

Anders Rye Skjoldjensen

23. maj 2020

»To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru,« siger Frederik Clausen.

»Så gerne,« svarer udskæreren høfligt og langer det nyskårne kød over på en tallerken. Der er ikke meget grønt på den. Faktisk ingenting. Lidt sovs og nogle kartofler, for det er sådan, 20-årige Frederik Clausen kan lide det.

»Jeg har virkelig savnet kød,« griner han. »Mine forældre har selvfølgelig serveret kød under coronakrisen, men slet ikke i de mængder, som man får her. Derfor finder man ikke noget grønt på min tallerken. Det er kød med kød på«.

Det er genåbningsaften på restaurant Ilden i Næstved. Efter flere måneders nedlukning har restauranterne fået grønt lys til at genåbne, og ejer Frantz Weidemann glæder sig til at tage imod aftenens gæster.

»Der er næsten 50, der har bestilt bord, og det synes jeg faktisk er ret flot på en genåbningsaften,« siger han, mens han går rundt og retter på stolene.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Nogle har nydt 10 ugers kondensfrie skyer, andre har drømt om at sætte deres tænder i en skive af en kænguru.