Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevyen: Drop hamsterhjulets hornbrille – med hornslethbrillen bliver dumt til kunst

Ser man enhver overskridelse som kunstnerisk frihedskamp, kan man konstatere, at der blev produceret enormt meget kunst denne uge
Kristian von Hornsleth har rasende travlt med at gøre verden bedre for alle os andre, men det har retssystemet ikke blik for.

Kristian von Hornsleth har rasende travlt med at gøre verden bedre for alle os andre, men det har retssystemet ikke blik for.

Ólafur Steinar Gestsson

Moderne Tider
9. maj 2020

Det er lang tid siden, kunst skulle være noget, der pyntede og behagede. Tiden, hvor kunstneren var en servil nikkedukke for konge, kirke og borgermusik, er for længst forbi. Næh, kunstneren skal provokere, sprænge grænser, åbne for nye erkendelser, det ved enhver.

Måske lige bortset fra det danske retssystem, som tilsyneladende ikke havde fattet en skid. For kunstneren Kristian von Hornsleth blev denne uge stillet for en dommer anklaget for at have kørt alt, alt for stærkt – i det ene tilfælde over 120 kilometer i timen på en vej, hvor grænsen er 50.

Hornsleth forsøgte sig med en »filosofisk forklaring« i retten, fortalte han Ekstra Bladet. Retssystemets regelryttere var tilsyneladende ikke imponerede.

»De forstod ikke, at nogle mennesker har brug for mere frihed end andre. Nogle lever fint i et Excelark, andre gør ikke. Der er ikke noget rummelighed i systemet, der er ikke plads til folk. Vi er jo ikke onde, bare fordi vi kører for hurtigt. Vi har travlt med at ændre verden for jeres skyld og alle de hamsterhjuls-mennesker, der findes,« lød det fra Kristian von Hornsleth, sand kunstner, til avisen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

At sætte egen fartglæde over hensynet til andres sikkerhed er ikke et slag for friheden, men et slag for dumheden.

Ete Forchhammer , Jane Doe, Erik Fuglsang, Katrine Damm, Oluf Husted og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Plejer ellers at synes, at Hornsleth er ret fed og god til at sætte tingene på spidsen, men beklager Hornsleth, lige her har du fandme tabt sutten.