Vermentino kommer dig flirtende i møde, når du er allermest tørstig

Velkommen til Den grønne vinskole. Her gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.
Vermentino er ikke så kendt, og den grønne, italienske drue står ikke forrest i noget vinleksikon. Men med dens smagsprofil, krop og ekstroverte væsen er den faktisk en god begynderdrue for hvidvinsnovicer og absolut værd at kende, hvis du har mod på noget originalt og mindre mainstream.
Vermentino smager af et italiensk landskab og af citrontræer, mandler, salt og krydrede blade. Den kan også smage som at slikke på sin egen arm en solrig dag på stranden og så spise en saftig fersken. Den er kraftig, men slank som en selvsikker, atletisk italiensk kvinde. Den trives i hele Italien, men smager bedst fra Sardinien og Toscanas kyst.
Det er en drue, der kan det meste selv, og derfor har vermentino sjældent brug for fadlagring. Behovet er der bare ikke, når man er sådan en sund og velskabt sag fra starten af.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »