Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvem har ret til træningscenteret efter skilsmissen?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort. Bare skriv: Vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort. Bare skriv: Vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
20. juni 2020

Jeg er for nylig blevet single. Min ekskæreste og jeg dyrker samme sport (den starter med c og involverer en masse svingen rundt med kettlebells), og vi trænede ofte sammen i vores fælles favoritcenter, der ligger tæt på både min arbejdsplads og hans lejlighed. Det var dejlig praktisk. Dengang.

Nu, hvor vi ikke længere er sammen, har jeg intet behov for at møde ham til træning. Imidlertid kan jeg se i bookingkalenderen, at han har tilmeldt sig snart sagt alle mine yndlingshold de næste uger.

Foreløbig har jeg booket ’rundt om’ hans bookinger. Men jeg er rent ud sagt pisseirriteret. Mit spørgsmål er, om jeg kan tillade mig at bede ham finde et andet sted eller tidspunkt at træne – alternativt indgå en form for skilsmissedeleordning – eller om det simpelthen ville være for barnligt?

— Kvinde, sluttyverne

Svar I:

Det er ikke, fordi alt skal handle om corona. Men nu kommer det så alligevel lidt til det. Jeg synes nemlig, det har været ret vidunderligt, hvordan de seneste måneders fitnesscenterkarantæne har tvunget de mange tungtløftende, burpeelavende medlemmer ud under åben himmel.

Du kan jo gøre det samme. Jeg ser flere fordele: Ingen risiko for ekskærestesammenstød. Frisk luft. Imponerede blikke fra forbipasserende. Var crossfit ikke også oprindeligt sådan noget med at skubbe dæk rundt på en mark?

Hvis du insisterer på at svede indenfor tæt på andre mennesker, men gerne helt vil undgå din ekskæreste, synes jeg, du skal finde et nyt center. Eller måske en anden sportsgren.

Selv startede jeg for et par år siden til basket med nogle venner. Og selv om jeg nok aldrig når at blive rigtig god, har det altså vist sig at være noget sjovere at løbe rundt efter en bold end at løfte kettlebelts. Hvem ved, måske vil du have det på samme måde.

— Louise Schou Drivsholm

Svar II:

Det er for barnligt. Du har ikke mere ret til træningscentret end ham, og du gør ham kun mere interesseret i dine træningshold og sår frø til mere drama, hvis du beder ham forsvinde.

Men jeg mistænker dig lidt for, at du gerne vil have en omgang drama, siden du overhovedet overvejer det her spørgsmål, som – hvis du fik et go fra panelet – helt åbenlyst ville bringe ved til bålet.

Hvis der er hold i min mistanke, skal du for min skyld endelig kaste dig ud i drama og svælge i det, men du skal stå ved, at det er en selvvalgt konfliktoptrapning, som du kunne have undgået. Hvis du ikke er interesseret i drama, så træn, og damp af i skoven eller i et andet træningscenter hen over sommeren. Om et par måneder er han nok heller ikke så interesseret i dine gamle hold længere.

— Rasmus Elmelund

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

 • Brevkassen: Jeg drømmer, jeg er nøgen

  3. december 2022
  Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
 • Brevkassen: Min søster piller næse

  3. december 2022
  Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
 • Brevkassen: Min kollega lugter

  26. november 2022
  Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her