Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan får jeg den varevogn væk?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så spørg. Vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så spørg. Vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. juni 2020

Jeg bor på en privat vej, som ikke en del af kommunens parkeringszone. Derfor benytter mange sig af den gratis parkering på vores vej, og det er ofte svært at finde en plads i nærheden af huset. Det har vi efterhånden vænnet os til. Men de seneste måneder har der imidlertid holdt en stor, grim varevogn lige foran vores hus. Den kører aldrig, er tydeligvis langtidsparkeret. Og det irriterer mig virkelig at måtte parkere flere hundrede meter væk og vade hjem med tre børn – for så at se den varevogn holde og grine af os, når vi kommer frem til vores hus.

Har ringet til politiet, men de vil ikke sige andet end at det er en firmabil, og det vidste jeg ligesom godt, for den er på gule plader. Men de vil ikke oplyse navn eller tage kontakt til ejeren. Hvad gør jeg?

Vi er som udgangspunkt ikke tilhængere af groft hærværk, ellers er alle gode råd velkomne.

— Mand, 2300 København S

Svar I:

Du kan ikke gøre noget, hvad politiet også har fortalt dig. Irritationsmomentet holder lovligt på din vej, hvor trods det private samme parkeringsregler gælder som på offentlig vej. Trøsten er, at intet varer evigt. Ejeren flytter den nok en dag, selv om det er irriterende at han i så lang tid bruger pladsen foran dit hus som åben garage.

Hvis den grimme vogn så en dag kørte, er det på den anden side ikke ensbetydende med, at der derved automatisk blev plads foran dit hus. De rigelige bilmængder betyder, at din hverdag ligner temmelig mange andres i landets større byer og forstæderne. Mangen en bilist må til og fra bilen ud at gå tur med børn og dyr.

Jeg hørte om en mand, der købte bil og fandt parkeringsplads lige foran gadedøren. Da bilen havde holdt dér et par måneder, fordi han ikke turde flytte den igen, solgte han den. Han ville aldrig finde en så god plads igen.

Glem enhver idé om at massakrere noget som helst.

— Georg Metz

Svar II:

Der er for mig at se to muligheder: Du kan udvortes reagere ved at bytte rundt på vejskiltene i kvarteret, så ejeren bliver forvirret og ikke kan finde varevognen, når hun omsider en dag vil hente den igen, og – for at vildlede eftersøgningen totalt – camouflere den med et maleri af jeres hus, så den fremstår usynlig. Du kan også ringe til politiet igen og sige, at du nu har hørt hjerteskærende høje skrig og banken om natten inde fra vognen. Men. Bare men.

Alternativt må du arbejde indvortes med afmagten. Din »flere hundrede« meter lange vandring fra Volvo til villa kan du bruge på at sammenligne dit uretfærdige bøvl med andres – for eksempel med farvede danskere, der har en stor varevogn af andres fordomme om sig parkeret tværs hen over deres direkte vej til arbejdsmarked og diskoteker. Og netop som du når at konkludere, at det er sgu da en latterlig og frelst sammenligning, så er du fremme ved hoveddøren – vel vidende, at vognen en dag forsvinder helt af sig selv.

— Katrine Hornstrup Yde

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Du går til et kendt byggeri med svamp- og asbestplager, som fx i Frederiksberg, og begynder at måle deres kaos.

Derefter indberetter du det.