Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må man give pædagogerne vin?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet er for stort – intet er for småt. Der er altid to svar, så hænger du ikke på noget
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet er for stort – intet er for småt. Der er altid to svar, så hænger du ikke på noget

Mia Mottelson

13. juni 2020

Hej brevkasse, jeg vil gerne give mit barns pædagoger en lille ting som tak for at have gjort institutionen til et pragtfuldt sted at være under corona med masser af udflugter og små børnegrupper.

Jeg synes, slik og chokolade er lidt pattet at give – og i øvrigt svært at overrække foran børn – men hvad med god kold hvidvin til terrassen? Er det cool, eller kommer mor-politiet så efter mig? Hvis det er no go, hvad giver man så i øvrigt?

— Ny mor i felten

Svar I:

Offentligt ansatte må i kraft af deres arbejde ikke modtage gaver. Det er hovedreglen. De ansatte anbefales at følge den, så der ikke opstår misforståelser. Ingen må kunne opnå fordele frem for andre. Man kan forestille sig problemerne, hvis rige folk overtager aflønningen af de funktionærer, der er ansat til at behandle alle på lige vilkår. Men der er undtagelser, nemlig taknemmelighedsgaver eller gaver i en særlig anledning.

Man må gå ud fra at coronaundtagelsestilstanden i børneinstitutionerne er en sådan, hvor der blev drevet rovdrift på medarbejderne.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Giv dog en buket/sammenplantning, det kan alle have glæde af, og så vi slipper for alt det drikkeri. Vi mangler ikke unge som gamle alkoholikere i Danmark.
Det er nu helt passé at stille øl til renovationsarbejderne og at have/nyde alkohol på arbejdspladser i det hele taget.

Thomas Tanghus

Det tog virkelig lang tid, før organiske opløsningsmidler gav nogen mening for mig i denne kontext, men jo, jae.
Selv har har sendt chokolade til min læge- og lægesekretærer for den exceptionelt gode service jeg fik. De er selvfølgelig ikke direkte offentligt ansatte, men jeg har sgu ikke råd til at sende chokolade til alle de kompetente og empatiske mennesker jeg har mødt i vores offentlige sundhedsvæsen.

Så jeg vil også sige noget til den søde tand. Eller den salte.