Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må moster ’låne’ mit login?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at låne sit fagforeningsnummer ud til en moster, der gerne vil deltage i et webseminar?
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at låne sit fagforeningsnummer ud til en moster, der gerne vil deltage i et webseminar?
6. juni 2020

Min moster skrev forleden en sms og spurgte, om hun måtte låne mit medlemsnummer til min fagforening. Hun vil gerne tilmelde sig et onlineseminar, som min fagforening arrangerer, og hun forklarede, at man skal bruge et medlemsnummer for at kunne tilmelde sig.

På den ene side tænker jeg, at det er lige meget, hvor mange der sidder og kigger med i sådan et onlineseminar, men på den anden side har jeg det dårligt med at omgå reglerne. Vi ses ikke så ofte, til familiefester omkring hvert andet år.

— Nevøen

Svar I:

Det er helt klart underligt, at en moster, du ser så lidt, pludselig skriver og beder dig om den slags. Det er dårlig stil. Hvis jeg nu for eksempel sidder en torsdag aften i maj og pludselig finder ud af, at den AGF-kamp, jeg vil se, ikke bliver vist af en af de to tv-tjenester, jeg har abonnement på, men af en underlig tredje tjeneste, som jeg ikke har, så skriver jeg jo heller ikke efter et login hos min onkel i Aarhus, som jeg ret sjældent ser. Jeg skriver til min gode ven, Anders.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Når du først har lånt nogen (din moster) dit login, så har din moster og andre hun låner dit login ud til fri leg til andre arragementer din fagforening afholder.
Næste gang behøver din moster ikke spørge dig, og hun har vis hun ikke tager lidt snyd særlig højtideligt. Det er bare DIT login.

erik pedersen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Situationen genkendt: en fjern bekendt eller slægtning kontakter dig pludselig, ikke for din skyld, men for at opnå noget til/for sig selv. Skal du være beæret: endelig ser vedkommende dig..? eller vred: så, nu kan jeg bruges? Hvad havde du selv gjort hvis situationen havde været den modsatte?

Eva Schwanenflügel

Kodeord er KUN dine ejne.
Del ALDRIG et personligt kodeord med andre.

Konsekvenserne er at du gør dig åben for fx trojanere, eller virus.

Eller træk på din konto uden dit vidende.