Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det OK at have både tissemand og tissekone?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille; intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille; intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. juni 2020

Min dreng på to hævder flere gange om dagen, at han har en tissekone. Den sidder ifølge ham lige der, hvor vi andre har et numsehul.

Når jeg irettesætter ham og fortæller, hvordan anatomien i virkeligheden hænger sammen, kaster han sig ned på gulvet og græder. »JEG HAR TISSEKONE!« brøler han så. Og jeg ender med at trøste og sige »okay, du har en tissekone«. På den korte bane får han ret, og jeg får fred.

Samtidig synes jeg, det er fjollet, at jeg lader ham tro, at han har en tissemand foran og en tissekone bagpå. Så hvordan griber jeg bedst det her an. Lader ham skrige hver gang? Eller skal jeg selv lade ham vælge kønsdele? Og jeg ved godt, det nok er en fase.

— Mor

Svar I:

Da min søn, Erik, var tre-fire år, besluttede han en dag, at han hellere ville hedde Ted. Jeg slog det hen som pjat, men han holdt ved, og det voksede støt over nogle uger, så Ted til sidst blev en alt for stor Ted i mine tanker.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Sålænge det er barnet selv, der på én eller anden måde definerer sig, kan du være tryg.

Det er straks værre, hvis en socialrådgiver skal fortælle dig at du skal værne om dit barn.

Eva Schwanenflügel

Og selvfølgelig er det okay for et lille barn at have sine egne oplevelser :-)

Søren Kristensen

Hvilken rigdom - en tissemand OG en tissekone. Du skal bare agere ligesom når du hører en hvilken som helst anden røverhistorie - forudsat, selvfølgelig, at du har et naturligt reaktionsmønster overfor røverhistorier. Der vil under alle omstændigheder være lidt stof til konfirmationssangen - eller tilsvarende lejligheder. Men hold det på drilleplanet, mobning er som bekendt forbudt.

Thomas T. Jensen

Han kan vel få lov til at sige og mene, hvad han vil. Men at give ham ret, er misforstået tolerance. Han kan vel slå sig til tåls med et svar a la: "Nåh, synes du det?" Uenighed er ikke ondskab.

Welcome to weirdoland c",) 2020

Thomas Andersen

Nååår, han vil jo bare være som sin moar :)

Så lad ham endelig blive i troen, og gør bare havd du finder rigtigt i situationen. Efter at han har spurgt et par tusinde gange, så opdager han hvordan det egentlig hænger sammen.

Poul Nielsen

Hvis anus absolut skal have en feminin betegnelse i jeres lille familie, så kan I måske enes om at kalde det en pølsekone uden at drengen får et hysterisk anfald.