Interview
Læsetid: 2 min.

Forfatter Stine Pilgaard: At opgive en bog føles som at afbryde et menneske, der taler til mig

Stine Pilgaard har engang læst ’Mein Kampf’. Den bog har hun svært ved at tilgive Adolf Hitler, for dens voldelige sætninger gør det modsatte af det, hun mener litteraturen kan. Nemlig bygge bro mellem mennesker
Moderne Tider
20. juni 2020
Jeg synes, det er uhøfligt at opgive en bog, det føles som at afbryde et menneske, der taler til mig, siger Stine Pilgaard.

Jeg synes, det er uhøfligt at opgive en bog, det føles som at afbryde et menneske, der taler til mig, siger Stine Pilgaard.

Sigrid Nygaard

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Kærlighed af Anders Agger og Mingo Nørager, der udkommer til oktober. En form for interviewbog med samtaler og billeder af mennesker, der fortæller deres kærlighedshistorier. Jeg ender altid selv med at læse lyrik eller prosa, men det er fint at blive udfordret med en ny genre, særligt hvis man interesserer sig for portrættegning visuelt og sprogligt. Et ambitiøst og heldigvis famlende forsøg uden facit, der burde interessere enhver, der nogensinde har elsket et andet menneske.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

»I forbindelse med en opgave, læste jeg engang Mein Kampf. Jeg havde svært ved at tilgive Adolf Hitler, fordi jeg altid tænker litteraturen som noget, der kan bygge bro mellem mennesker, og sproget som noget, der kan redde os. Her var sætningerne klare og voldelige, og det er præcis det modsatte af det, jeg ser som litteraturens potentiale.«

Ja, jeg har sgu også svært ved at tilgive Adolf Hitler. Men det er mere den der bagatel med anden verdenskrigs ubærlige rædsler, det systematiske massemord på jøder, ikke-ariere og anderledestænkende, og så ikke mindst det utilgivelige overskæg.. Især overskægget finder jeg svært at tilgive..

Gudfader, Stine Pilgaard..