Læsetid: 2 min.

Et glas iskold catarratto er det mest himmelske, der kan ske

Tiden, hvor Siciliens vine var mørke og tunge og med en sort kat på etiketten, er for længst forbi. I dag er øen centrum for god, trendy vin
Tiden, hvor Siciliens vine var mørke og tunge og med en sort kat på etiketten, er for længst forbi. I dag er øen centrum for god, trendy vin

Sofie Holm Larsen

13. juni 2020

Velkommen til Den grønne vinskole. Her gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.

Det vidunderlige ved Italien er kunst, natur, biler, fodbold, kultur, arkitektur, sprog, musik, gastronomi, mode og vin! Og at hver eneste egn har sine egne druesorter, er helt unikt. Mere end 500 forskellige druer er identificeret i Italien, og intet andet land bugner af et så varieret udbud og svimlende antal fremragende vine.

Sicilien er for tiden blandt Italiens mest interessante scener for god vin. Du troede nok, det var Piemonte og Toscana, men det er på Sicilien, det sner! Tiden, hvor Siciliens vine var nogle mørke, tunge, alkoholiske rødvine med en sort kat på etiketten, er for længst forbi. Og øen er i dag fuld af trendy vin.

Ugens lektie

Prøv en Catarratto 2017 fra sicilianske Francesca Barracco, som er en økologisk orangevin lavet på 100 procent catarratto. Genlæs eventuelt forrige lektion om ribolla gialla for mere viden om orangevin.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Reippuert Knudsen

Toscana er svært overvurderet pga prisen på de gode druer når de først er kommet på flaske og skibet til nordeuropa - de Chinati Classico'er vi ser herhjemme som er til at betale som nedre topskatteborger smager oftest af kattepis. (Indrømmet, jeg vil begraves Montalchino's sydøst vendte skråninger, eller på Castello di Brolio's jorde. Men det får jeg aldrig råd til)

Scicilien er glimrende, ingen tvivl om det men svært tilgængelig herhjemme.

Aplulien har i mange år budt på bang-for-the-buck og de seneste 25 år tilgængelighed i norden.

Syditaliens vin perler findes dog i Calabria som er et uland i nordeuropa, både hvad angår vin som alt andet. De hvide druer fra Avellino oppe i Campania er også glimragende, næsten tilgængelige men desværre også næsten toscanske i pris..