Feature
Læsetid: 8 min.

Da grænsen åbnede, satte Jannie sig i bilen og kørte 810 km for at holde om Carsten igen

Verden over er elskende blevet skilt af COVID-19. Blandt andet Jannie Hvidsted i Danmark og Carsten Kraft i Tyskland. Men så åbnede Tyskland grænsen for kærestepar
Nu er grænsen åben. De næste tre dage skal de bare være sammen. Hun ved, at det bliver meget intenst.

Nu er grænsen åben. De næste tre dage skal de bare være sammen. Hun ved, at det bliver meget intenst.

Arne Piepke

Moderne Tider
6. juni 2020

Hun har kørt i knap tre timer, da hun når den tyske grænse. I et rum over instrumentbrættet ligger en Selbstdeklaration fra det tyske Bundespolizei. Her har danske Jannie Hvilsted skrevet under på, at hun er kæreste med tyske Carsten Kraft. Hun får hjertebanken, da hun nærmer sig.

Hun er nervøs for at blive vinket til side af grænsepolitiet. Dels fordi hun er autoritetstro og taler dårligt tysk. Men også fordi hun bare skal over den grænse. Der er dog ingen kontrol. Jannie kører lige igennem. Nu er der intet, der kan stoppe hende.

Overalt i verden er elskende skilt fra hinanden på grund af pandemien. På tværs af grænser skriver de beskeder og laver videoopkald. De luftkysser, griner og græder med utydelige skærmbilleder. Drømmer om at se hinanden. Holde om hinanden igen. Og de tæller dage, uger og måneder, mens de venter på myndighedernes næste udmelding.

Den 16. maj åbnede Tyskland endelig grænsen mod Danmark for kærester. Og ugen efter gjorde Danmark det samme. Det er derfor, Jannie endelig kan forcere de 810 kilometer mellem Dronninglund og Dortmund med kurs mod Carsten. Det er derfor, hun sidder bag rattet på E45 og længes.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Mon ikke der kommer en høring, ombudsmandsafgørelse og en kommissionnesdsættelse som afgør at dette var/er imod menneskerettighederne.