Læsetid: 2 min.

Den grønne vinskole: Garganega-druen er en klog gammeljomfru med stil

Ugens drue garganega er kendt for at lave Soave-vin, som Information-læsere i pensionsalderen sikkert kan huske. Soave fik et dårligt ry og forsvandt, men oplever lige nu gigantisk opblomstring som intellektuel vin
Ugens drue garganega er kendt for at lave Soave-vin, som Information-læsere i pensionsalderen sikkert kan huske. Soave fik et dårligt ry og forsvandt, men oplever lige nu gigantisk opblomstring som intellektuel vin

Sofie Holm Larsen

20. juni 2020

Sig ordet ’soave’ og hør hvor svævende det er. Soave betyder blid og er et ord i slowmotion. Og så er det en vin fra Veneto-regionen i Italien lavet på ugens drue garganega.

Information-læsere i pensionsalderen vil huske Soave-tiden, dengang man drak en masse soave, indtil soave-vinene blev helt væk. Sådan er det gået med mange, særligt italienske vine, som i udgangspunktet har været aldeles glimrende, for så pludselig at dukke op i lidt for billige versioner og af den grund få et blakket ry.

Men Soave har fået gigantisk oprejsning, og det er tid til at drikke den svævende vin igen.

Ugens lektievin

Prøv en Pieropan-Calvarino Soave Classico Superiore Doc 2017. Den blev lavet første gang i 1971 og står i dag som symbol på højtestimeret, klassisk, karakteristisk vin fra Soave-området.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Steffen Gliese
ulrik mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Jeg er i øvrigt ikke enig i det med 'de billige' - skal man have 3 liter virkelig drikkelig kartonvin til karaflen, er Irmas 100% garganega svær at overgå.