Læsetid: 8 min.

Hvad kan vi lære af Mike Tyson – og af Evander Holyfields mor?

For tiden går internettet bananas over om Mike Tyson er på vej tilbage i bokseringen. Uanset hvad så er hans populære podcast ’Hotboxing’ noget af det mærkeligste, jeg længe har hørt, men med lidt god vilje udfordrer den mandeidealerne i ellers ret så traditionelt maskuliniserede miljøer. Hvem havde troet det om Mike Iron Tyson – også kendt under kælenavnet ’The Baddest Man on the Planet’?
Mike Tyson træder fortsat vande på spørgsmålet om, hvorvidt det bliver til noget med en kamp mellem ham og Evander Holyfield

Mike Tyson træder fortsat vande på spørgsmålet om, hvorvidt det bliver til noget med en kamp mellem ham og Evander Holyfield

Mads Claus Rasmussen

6. juni 2020

Nogle gange sker der så skøre ting i sport, at vi aldrig bliver de samme bagefter. Den franske psykoanalytiker Jacques Lacan kunne nok finde på at kalde det for mødet med ’det reelle’. Oplevelsen af det umulige og ubegribelige; noget, der undsiger sig sproget.

Som når Zidane nikker Materazzi en skalle i VM-finalen 2006 og går på pension. Som når Suarez flasher sit frådende tandsæt og bider italiensk forsvarsspiller i skulderen til VM i 2014. Som når Maradona i 1986 scorer sit berygtede mål med sin berygtede hånd, ført af Vorherre hende selv. Og som når Mike fuckin’ Tyson bider et stykke af Evander Holyfields øre af i Las Vegas i 1997. Det er tænderne igen.

Ingen af os glemmer billederne. Alt sammen helt uventet, helt uden for de regler, vi har vedtaget – i den forstand helt ’reelt’. Hvad jeg til gengæld havde glemt, var, at kampen ikke blev afbrudt umiddelbart efter biddet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Erik Karlsen
David Zennaro og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu