Feature
Læsetid: 13 min.

Et lille drama i Hillerød fortæller historien om, hvordan Nye Borgerlige er ved at udmanøvrere DF

Dansk Folkeparti har ikke længere patent på at være Danmarks eneste højrepopulistiske parti. Nye Borgerlige er lidt strammere, lidt hårdere og fremstår i modsætning til DF stadig som dem, der kommer udefra og rusker i det gamle system. Vil man forstå, hvor ondt Nye Borgerlige gør på DF, skal man tage til Hillerød
Peter Lennø er en rigtig DF’er. Træt af utilpassede indvandrere og bekymret for de ældre. Og siden han i 2005 blev valgt til byrådet i Hillerød, har han haft et tæt samarbejde med Venstre og været med i de fleste store politiske aftaler. Men nu er det slut. I løbet af foråret har Nye Borgerliges Mette Thiesen nemlig haft held til at tegne et billede af Peter Lennø som en blødsøden halalhippie – og til sidst blev situationen i Hillerød for meget for ledelsen i Dansk Folkeparti.

Peter Lennø er en rigtig DF’er. Træt af utilpassede indvandrere og bekymret for de ældre. Og siden han i 2005 blev valgt til byrådet i Hillerød, har han haft et tæt samarbejde med Venstre og været med i de fleste store politiske aftaler. Men nu er det slut. I løbet af foråret har Nye Borgerliges Mette Thiesen nemlig haft held til at tegne et billede af Peter Lennø som en blødsøden halalhippie – og til sidst blev situationen i Hillerød for meget for ledelsen i Dansk Folkeparti.

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
4. juli 2020

Engang fandtes der i Dansk Folkeparti en usynlig grænse mod højre, som kun Mogens Camre måtte krydse. Andre medlemmer, der var lidt for lemfældige med n-ordet eller udtalte sig lidt for generelt om incest i muslimske familier, fik et håndfast skub i retning af døren.

Det er ikke et problem i dag. Ingen spørger længere, om partiet er stuerent. Tværtimod må DF nu slå knuder på sig selv for at markere, at de stadig er stærkt højreorienterede. Pludselig er det et problem, hvis medlemmerne er for midtsøgende, for samarbejdende og for moderate.

For første gang er DF presset fra højre. Nye Borgerlige er en pestilens for Dansk Folkeparti. Det er åbenlyst. Men vil man vide præcis, hvor hårdt højrefløjens nye hårdtslående kvinder slider på DF, skal man tage til Hillerød og møde 74-årige Peter Lennø.

Han er en rigtig DF’er. Træt af utilpassede indvandrere, bekymret for de ældre, og man skal ikke lade ham tale særlig længe, før han drejer samtalen ind på flyvevåbnet. På Facebook synes han godt om Olsen-banden og Dronning Margrethe, ligesom han er medlem af gruppen ’Os der elsker stegt flæsk med persillesovs’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

"Der er mere glæde i himlen over én synder, som omvender sig, end over 99 retfærdige som ikke trænger til omvendelse." Luk., 15,7.

Erik Karlsen, Freddie Vindberg, Alvin Jensen, Bent Nørgaard, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen, Mads Greve Haaning, Inger Jensen og Niels Makholm anbefalede denne kommentar
Niels Makholm

Er du Guds barn, så hjælp dig selv, - og er du ikke, - så har du ikke hjælp behov.

"Ikke alle frafaldne DF-vælgere er gået til Nye Borgerlige. Socialdemokratiet har også gjort et indhug. Man kan måske også sige, at DF har sejret sig selv til overflødighed, fordi partiets udlændingepolitik nu er alle partiers udlændingepolitik."

Korrekt analyse; alle de traditionelt magtbærende partier flokkes om at fiske bekymrede og frustrerrede danskere, som tror at flygtninge er en reel trussel mod et liv i tryghed, mens vor økonomiske og politiske elite undgår diskusionerne af en stadig ringere fordelingspolitik, demokratiindskrænkninger samt de krige, fremskredne klimaforandringer og den globale, økonomiske ulighed som er primære årsager flygtningestrømmene.

Mikael Velschow-Rasmussen, Henrik Fuglsang, Carsten Larsen, Ole Frank, Jes Enevoldsen, Eva Schwanenflügel, Ivan Mortensen, Carsten Svendsen, hannah bro, Jan Gjønnes Møller, lars helde, Flemming Berger, Jan Bisp Zarghami, søren ploug, Marie Jensen, Gunvor Henriksen, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Randi Christiansen, Arne Lund, Anders Reinholdt, Ete Forchhammer , David Zennaro, Jan Fritsbøger, Mogens Holme, Gert Romme, Aksel Gasbjerg, Thomas Andersen, Holger Nielsen, Mads Greve Haaning, Hans Larsen, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Inger Jensen, Steen K Petersen, Katrine Damm, Werner Gass, Jens Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Nye Borgerlige er Liberal Alliance tilsat en fremmedfjendtlig politik. Familien Sejer Christensen's næste forsøg på at rede de mega rige fra høtyvene. Det er det det handler om. Intet andet. Nærmest en kopi af Trump. Så meget, at man godt kunne få den tro, at Steve Bannon er involveret. Han har forlængst offentliggjort han vil forsætte sit arbejde i Europa for at føre sine politiske planer om en ny verdensorden med USA som verdens leder skal opstå gennem asken af en alt ødelæggende tredje verdenskrig, som skal provokeres i gang.

Ole Frank, ingemaje lange, søren ploug, Marie Jensen, Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen, Mogens Holme, Hans Larsen, Thomas Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Lars Schmidt

'partiets udlændingepolitik nu er alle partiers udlændingepolitik', - arh, - der er vist et par, der nødig vil tages til indtægt for den politik, - gudskelov. Generaliseringer er en uskik hvad enten man taler om hvad 'danskerne' mener, 'indvandrerne' gør eller 'alle partier mener'.

Ole Frank, uffe hellum, Steen K Petersen, Estermarie Mandelquist, Carl Chr Søndergård, Peter Gløde, Liselotte Paulsen, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren, Ete Forchhammer , David Zennaro, Jan Fritsbøger, Erik Fuglsang, Gert Romme, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Thomas Andersen, Katrine Damm, Rikke Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Det er ligegodt sørgeligt at NB faktisk udtrykker mange borgeres livsholdning og positive forhold til urent trav!
Af to onder er DF dog det mindre... hvis det da gi'r mening at gradbøje onder?

Ole K. Ersgaard

Lars Schmidt:
Havde DF gjort sit på udlændinge -/integrationsområdet, da muligheden bød sig i 2015-2019 - var eksempelvis Nye Borgerlige ikke blevet stiftet.
Men DF svigtede fælt og det var der jo en del af partiets vælgere, der havde opdaget v/Folketingsvalget, hvor Nye Borgerlige fik 61% af sine stemme fra DF'ere, der også havde stemt i 2015.
Efterfølgende peger meningsmålinger på, at tilstrømningen er fortsat til Nye Borgerlige.

Torsten Jordt, Flemming Olsen, Claus Nielsen, Max Rohling og Lizett Røhling anbefalede denne kommentar

Mette Thiesen: "»Der er ikke nogen af os, der drages af magt" - hun er fuld af løgn. Både hun og Pernille Vermund er lykkeriddere, der - i takt med at DF er søgt ind mod midten (eller det er nok snarere "midten" der har bevæget sig i DF's retning) - har øjnet en chance for selv at komme til fadet.
Man kan således stille flg. spm.; Hvis nu Pernille Vermund var blevet valgt til Folketinget i 2015 i stedet for Mette Abildgård, ville hun (PV) så have dannet sig eget parti, Nye Tarvelige?
Mens PV sad i Helsingør byråd for de konservative da gav hun ikke udtryk for de synspunkter, der senere blev Nye Tarveliges mærkesager. Da var hun "blot" en helt alm. yngre konservativ kvinde fra whiskybæltet. Traf hende på gaden i Helsingør forud for kommunevalget i 2013, og da var hun ganske fredsommelig at tale med.

Mathias Stigsgaard, Hans Larsen, Claus Nielsen, Liselotte Paulsen, søren ploug og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole K. Ersgaard

Arne Lund:
Det er ikke et spørgsmål om DF er rykket ind mod midten, men snarere en konstatering af - at partiets troværdighed er forsvundet. Ligesom LA - der med sine ultimative krav løb fra dem, da ministerbilerne stod klar.
I stedet for at gøre sig tanker om to af Nye Borgerliges folketingspolitikere, ville det derfor være mere hensigtsmæssigt for tilhængere af DF, at gøre op med topledelsen i dette parti!
I modsat fald fortsætter turen mod spærregrænsen.

Erik Fuglsang

@Hanne Utoft
04. juli, 2020 - 07:57
"....Korrekt analyse; alle de traditionelt magtbærende partier flokkes om at fiske bekymrede og frustrerede danskere, som tror at flygtninge er en reel trussel mod et liv i tryghed, mens vor økonomiske og politiske elite undgår diskussionerne af en stadig ringere fordelingspolitik, demokratiindskrænkninger samt de krige, fremskredne klimaforandringer og den globale, økonomiske ulighed som er primære årsager flygtningestrømmene."

1. Kunne være interessant at høre dit bud på, hvorfor den økonomiske og politiske elite undgår de diskussioner, du omtaler?
2. Er det mon fordi, eliten slet og ret er uenige med dig i din analyse?
3. Er det mon fordi, der ikke er nogle "vælgere og stemmer" i den dagsorden, at eliten ignorerer den?
4. Tror du ikke, at der ude i vælgerhavet helt reelt findes bekymrede vælgere, der oprigtigt tror, at de seneste års flygtninge, migranter m.fl. rokker ved deres følelse af tryghed?

På forhånd tak for din respons.

Erik Fuglsang, 1) disse diskussioner ville ødelægge forretningen for en del og være til besvær/ulempe for endnu flere, 2) den foretrækker en anden og mere bekvem analyse, 3) næppe, 4) jo, det var jo også præcis hvad jeg skrev igår kl. 07.57.

Jeg tilføjer lige en korrektion til samme kommentar; analysen er ikke helt korrekt - som påpeget af andre generaliserer den for voldsomt. Ikke alle partier spekulerer i flygtningefrygt og indvandrerindignation, men det gør samtlige de traditionelt magtbærende.

Anker Heegaard

Jeg har den store fornøjelse af at bo i Hillerød Kommune. Politisk støtter jeg hverken Peter Lennø og DF eller Mette Thiesen og NB ... slet slet ikke.
Derfor må jeg også vride armen rundt på mig selv, når jeg er nødt til at give Peter Lennø ret i hans beskrivelse af Mette Thiesens person og politiske begavelse.

Enhver der har hørt eller læst interviews med Mette Thiesen ved, at svarene kommer som korte sætninger og løbende gentages, hvis man ryster træet.
Hun har ganske enkelt ikke en brugbar politisk paratviden, men må holde sig til de sætninger, som hun kan til fingerspidserne.

I opløbet til hendes valgkamp til byrådsvalget i Hillerød Kommune, påstod hun sig overfaldet på Hillerød Station af nogle "indvandrertyper", som hun beskrev dem. Det var jo et belejligt tidspunkt at blive overfaldet på, men der blev aldrig rigtigt noget ud af det, da der hverken kunne findes vidner eller optagelser fra stationens overvågning, der bekræftede hendes historie.

Hendes personlige egenskaber er meget præcist beskrevet af Venstres Hanne Kirkegaard, men de er vel også en nødvendighed, hvis man er medlem af NB.
Mette Thiesen og NB har medvind ja, men hvis vi kommer ud over de korte sætninger, og debatter om parkometre, så er der ikke meget andet end den laveste fællesnævner tilbage - den er desværre populær på højrefløjen i øjeblikket.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen, Steen K Petersen, Ete Forchhammer , Liselotte Paulsen og søren ploug anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

NYE BORGERLIGE VIRKELIGE AGENDA:
Nye Borgerliges primære projekt er ultraliberalisme. For Nye Borgerlige er fremmedhad et middel til at opnå deres egentlige mål, nemlig yderligere globalisering, privatisering, liberalisering, skattelettelser og angreb på velfærdssamfundet.
Nye borgerlige vil sætte selskabsskatten ned til nul procent. Fjerne opgaver fra det offentlige. Forenkle regler og love. Afskaffe flere love, end man vedtager, hedder det blandt andet i partiets økonomiske plan.
Nye Borgerliges formel er helt klassisk del og hersk-politik: Nemlig at skabe fjendebilleder og had mod muslimer og islam og flygtninge- og indvandrere - og bruge splittelsen til at sætte gang i en omfattende omfordering og gå til angreb på arbejderklassen ved at svække velfærdssamfundet og arbejderklassen.

Fam. Tejsner, Mads Troest, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Hans Schjørmann

Det vi ser er egentligt kun protestpartiernes livscyklus.
De begynder med at være i protest/opposition til alt det "etablerede". Når dette lykkes for dem bliver de selv "etablerede". Og det er jo farligt, når deres eksistensberettigelse er selve protesten.
Dansk Folkeparti Har nu opnået at få en vis indflydelse. Men indflydelse er gift for protestpartier.

Ole K. Ersgaard

Denne meningsmåling (11.07.20) viser, at DF fortsætter mod spærregrænsen. Ja, hvorfor mon?

https://www.bt.dk/politik/venstre-gaar-endnu-en-gang-tilbage-ellemann-ha...