Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Jørgen Wilson blev iværksætter som knap 60-årig

Jørgen Wilson var finmekaniker og bassist. I en sen alder forenede han sine to interesser og konstruerede en pickup, som kan forstærke en kontrabas. Den var så god, at han sagde sit job op – og pludselig stod verdens bedste jazzbassister i Jørgen Wilsons kælder i Risskov
Også som iværksætter udfyldte Jøgen Wilson basistens rolle som ham, der samler det hele.

Også som iværksætter udfyldte Jøgen Wilson basistens rolle som ham, der samler det hele.

Poul Nyholm

27. juni 2020

Jørgen Wilson var sidst i 50’erne, da han besluttede sig for at blive iværksætter. Nogle år forinden var det lykkedes ham at konstruere en pickup, som kunne forstærke lyden af en kontrabas. Gildesalen i kælderen under hans og Henny Wilsons parcelhus i Risskov blev forvandlet til et kombineret værksted og musikrum, hvor berømte musikere kom for at få sat Jørgen Wilsons pickup på deres instrumenter.

I forsvaret med Otto Brandenburg

Jørgen Wilsons far, farfar og oldefar var alle kobbersmede – det velrenommerede familiefirma har blandt andet lavet de tre kroner, som udgør toppen af tårnet på Christiansborg. Han selv brændte dog mest for musikken og købte sin første harmonika som 14-årig. Han var soldat sammen med Otto Brandenburg, og de to underholdt de øvrige på kasernen så godt, at de fik særlige vilkår og ofte blev bedt om at spille og synge for officererne om aftenen. På kasernen arbejdede Henny som sekretær, og hun flyttede senere med Jørgen til Aarhus, hvor de var sammen i de næste 67 år – de fleste af dem i parcelhuset i Risskov, hvor Henny stadig bor, og hvor de først fik datteren Bente og siden sønnen Ole.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
  • Tommy Clausen
  • Olaf Tehrani
  • Oluf Husted
  • Thomas Tanghus
  • David Zennaro
Anders Reinholdt, Tommy Clausen, Olaf Tehrani, Oluf Husted, Thomas Tanghus og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu