Feature
Læsetid: 7 min.

Når du er for gammel til eSuperligaen

Der er intet som en professionel FIFA-turnering, der kan minde dig om din alder, dødelighed, og at du alligevel hører til det 20. århundrede. Reportage fra eSuperligaen, hvor der ikke spilles på græs men på Playstation
FCK og FC Nordsjælland i opgør i turneringen. Siden 2018 har de danske klubber investret i e-hold. Formentlig i forventning om en voksende fan- og forbrugerbase.

FCK og FC Nordsjælland i opgør i turneringen. Siden 2018 har de danske klubber investret i e-hold. Formentlig i forventning om en voksende fan- og forbrugerbase.

Ali Hassan

Moderne Tider
27. juni 2020

Det er en varm og sunny eftermiddag, og det er lidt som at træde ind i Narnia, da jeg besøger det studie, hvor eSuperligaen bliver produceret til TV3Sport. Jeg bliver ikke taget imod af Mr. Tumnus i et snelandskab, men nu vi er ved fantasy, så er følelsen af at være overrasket i et fremmed land ikke helt ved siden af.

ESuperligaen er en ung turnering, hvor der dystes i Playstation-fodboldspillet FIFA. Siden 2018 har de danske fodboldklubber fra FCK – der altid gerne vil være med på noderne – til AAB og alle de andre altså investeret i at have et FIFA-hold.

Det består af drenge i alderen 16 til 27, hvor nogle ser yngre ud, nogle ser sporty ud, nogle ser knap så atletiske ud, og andre har taget fodboldspiller-æstetikken til sig med store, farlige tatoveringer. Nogle har valgt nogle cool kælenavne at spille under: Som PrimeTurbo, HassanPlayer og Keglekongen. De er ansat med løn fra klubberne, gutterne.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her