Interview
Læsetid: 2 min.

»Når jeg spurgte kommunen, fik jeg svaret: ’Det må du gå til politikerne med.’ Så det gjorde jeg«

Et enigt Folketing vil stemme for Pernille Møller Jensens borgerforslag om, at forældre skal have ret til et halvt års orlov, hvis de mister et barn under 18 år. Hun mistede selv sin 15-årige søn sidste år og oplevede, at hun og hendes mand stod vidt forskelligt
Moderne Tider
20. juni 2020
Pernille Møller Jensen havde brug for hjælp, da hun mistede sin søn. Venner og familie var jo lige så fortvivlet som hun selv, fortæller hun.

Pernille Møller Jensen havde brug for hjælp, da hun mistede sin søn. Venner og familie var jo lige så fortvivlet som hun selv, fortæller hun.

Privatfoto

Hvordan fik du ideen til at stille et borgerforslag?

»Jeg mistede min søn sidste år til en uopdaget sygdom. Han havde leukæmi, men fik en ny sygdom oveni, som ikke blev behandlet. Fordi han havde leukæmi, var jeg allerede på pasningsorlov, og i den indgik det, at hvis barnet dør, så har man tre måneder efterfølgende, hvor man ikke behøver stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Men det havde min mand ikke. Han kom på sygedagpenge og skulle møde op på jobcenteret.«

»Jeg tænker: ’Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Vi er vel lige hårdt ramt af den her sorg’. Når jeg sagde det til kommunen, blev jeg mødt med svaret: ’Det må du gå til politikerne med.’ Så det gjorde jeg.«

  Pernille Møller Jensen

  • 42 år.
  • Bor i Korning.
  • Forslagsstiller bag borgerforslaget Sorgorlov, når man mister et barn 0-18 år, som har fået over 67.000 støtter siden 20. december

  Hvad husker du tydeligst ved tiden, efter du mistede din søn?

  »Jeg kan faktisk ikke huske så meget, men jeg kan huske frustrationen over, at der ikke var så meget forståelse – for eksempel fra kommunens side. De breve, der dumpede ind i min mands e-boks om, at han skulle møde op i jobcenteret. Vi følte os meget alene.«

  Hvad havde du brug for?

  »Jeg havde faktisk brug for, at der var nogen, der havde guidet mig lidt. Jeg havde selvfølgelig familie og venner, men de var lige så fortvivlede, som vi var.«

  — Er det en god idé at tage et halvt års pause fra sit arbejde, når man har mistet et barn?

  »Jeg synes, man skal have muligheden. For nogle vil det være godt, andre har det måske bedst med hurtigt at vende tilbage til hverdagen og arbejdet.«

  Hvorfor er det netop, når man mister et barn, man skal have ret til orlov, og ikke når man mister for eksempel en partner?

  »Nu har det lige været det her, der var min sag, fordi det var det, jeg oplevede. Jeg har også mistet min far, da han var 53, men det er bare noget helt andet at miste et barn.«

  Hvad giver dig håb?

  »Jeg har ikke fået håbet tilbage endnu, efter jeg mistede Lasse. Men jeg har selvfølgelig håb for mine børns fremtid.«

  Følg disse emner på mail

  Vores abonnenter kalder os kritisk,
  seriøs og troværdig.

  Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
  Prøv en måned gratis.

  Prøv nu

  Er du abonnent? Log ind her