Interview
Læsetid: 2 min.

»Når jeg spurgte kommunen, fik jeg svaret: ’Det må du gå til politikerne med.’ Så det gjorde jeg«

Et enigt Folketing vil stemme for Pernille Møller Jensens borgerforslag om, at forældre skal have ret til et halvt års orlov, hvis de mister et barn under 18 år. Hun mistede selv sin 15-årige søn sidste år og oplevede, at hun og hendes mand stod vidt forskelligt
Moderne Tider
20. juni 2020
Pernille Møller Jensen havde brug for hjælp, da hun mistede sin søn. Venner og familie var jo lige så fortvivlet som hun selv, fortæller hun.

Pernille Møller Jensen havde brug for hjælp, da hun mistede sin søn. Venner og familie var jo lige så fortvivlet som hun selv, fortæller hun.

Privatfoto

Hvordan fik du ideen til at stille et borgerforslag?

»Jeg mistede min søn sidste år til en uopdaget sygdom. Han havde leukæmi, men fik en ny sygdom oveni, som ikke blev behandlet. Fordi han havde leukæmi, var jeg allerede på pasningsorlov, og i den indgik det, at hvis barnet dør, så har man tre måneder efterfølgende, hvor man ikke behøver stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Men det havde min mand ikke. Han kom på sygedagpenge og skulle møde op på jobcenteret.«

»Jeg tænker: ’Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Vi er vel lige hårdt ramt af den her sorg’. Når jeg sagde det til kommunen, blev jeg mødt med svaret: ’Det må du gå til politikerne med.’ Så det gjorde jeg.«

  Pernille Møller Jensen

  • 42 år.
  • Bor i Korning.
  • Forslagsstiller bag borgerforslaget Sorgorlov, når man mister et barn 0-18 år, som har fået over 67.000 støtter siden 20. december

  Hvad husker du tydeligst ved tiden, efter du mistede din søn?

   

  Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
  du ikke vidste, du var interesseret i.
  Prøv en måned gratis.

  Klik her

  Allerede abonnent? Log ind her