Læsetid: 5 min.

I retten: »Jeg tjekker kun min konto, hvis der står ’afvist’, når jeg prøver at betale noget«

Hver uge dækker Information en retssal fra tilhørerpladserne. I retssal 16 i Københavns Byret står Y tiltalt for at have snydt med en DSB-app og dermed undladt at betale for 11 rejser
Tiltalte mener ikke at have gjort noget forkert.

Tiltalte mener ikke at have gjort noget forkert.

Mia Mottelson

20. juni 2020

Sagen drejer sig om påstået bedrageri for 461 kroner.

Det beskedne beløb til trods er der mødt mange frem i retslokale 16 i Københavns Byret. Ud over en dommer, to domsmænd og en forsvarer stiller anklagemyndigheden med to personer, ligesom der er to fra DSB, hvoraf den ene skal vidne og den anden overvære sagen.

Tiltalte Y har sin far med, så der er godt fyldt op og på grund af coronareglerne kun akkurat plads til én journalist på sidelinjen.

Anklageren mener, at Y i 11 tilfælde har snydt med sin DSB-app. Konkret mener hun, at han har benyttet et trick – eller et hul i appen, om man vil.

Ved at gå ind i DSB-appen og betale med MobilePay og straks sætte telefonen på flytilstand, så den mister forbindelsen til nettet, kunne man tilbage i 2018, hvor hændelserne fandt sted, få billetten – men uden at betalingen blev gennemført.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Kristian Villesen

Man tager sig til hovedet, når man læser om denne retssag.

DSB har ikke engang styr på deres samlede tilgodehavende, idet DSB ikke har registreret, at de 4 betalinger netop ikke er tilbageført af MobilePay - det er fuldstændigt uacceptabelt, at DSB spilder så mange resourcer på et tilgodehavende på kr. 200.

Liselotte Paulsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Ea Movang, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Claus Nielsen, Thomas Tanghus, Hannah Grant, Søren Nielsen, Randi Christiansen og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Ja, det var DSB, der skulle dømmes for dumhed og inkompetence og selvfølgelig betale samtlige advokatomkostninger.

Og så burde politikerne ansætte kompetente
og dedikerede ledere i den kollektive trafik.

Liselotte Paulsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Ea Movang, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Claus Nielsen, Thomas Tanghus, Torben Lindegaard og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jeg har i flere år haft en snigende fornemmelse af, at de borgerlige regeringer bevidst har ansat idioter til at lede de offentlige virksomheder. Den fornemmelse bliver ikke lagt i graven med denne artikel.

Liselotte Paulsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Ea Movang, Birte Pedersen, Alvin Jensen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Nu er det vel ikke kun borgerlige regeringer har har ansat folkene til de offentlige virksomheder, eller hvad ?
Hvis det, mod forventning, skulle være sandt syntes jeg at Mutti Mette skulle fyre alle lederne og ansætte nogle nye. Så ville alle problemer med ledelsen af offentlige virksomheder jo være løst, eller hvad ?

Alvin Jensen

@Jens Christian Jensen Ja, men så skal der også rydes op og det tager nogen år... Og nogen steder er tingene også sparet i smader og så skal økonomien også genoprettes.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar