Læsetid: 10 min.

Støjbergs tid

Inger Støjberg er tidstypisk – ikke ved sine meninger, men ved ikke at kende til andet end meninger. Hun kan ikke bekæmpes med meninger, men fornuft – og fornuften manifesterer sig ikke i meninger, men i overraskelser
Debatten kører stadig, som om det handlede om bare at mene det modsatte af Inger Støjberg. Men så længe vi kører i det spor, flytter tingene sig ikke.

Debatten kører stadig, som om det handlede om bare at mene det modsatte af Inger Støjberg. Men så længe vi kører i det spor, flytter tingene sig ikke.

Mads Nissen

20. juni 2020

RETTELSE

I essayet fremgår det, at Inger Støjberg i 2017 reagerede ved at sige, at »hun var uenig«, da Folketingets Ombudsmand betegnede ministeriets instruks om adskillelse af asylpar, hvor den ene var under 18 år, som ulovlig. Det er ikke korrekt. Inger Støjberg meddelte, at hun tog afgørelsen til efterretning.

Erklæringen af uenighed med ombudsmanden fandt sted i en anden sag, nemlig i 2015 hvor ombudsmanden vurderede, at en annonce i libanesiske aviser var i strid med gældende regler, hvortil Støjberg udtalte, at hun og ministeriet ikke var enige i konklusionen. Information beklager.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Jakobs
  • Halfdan Illum
  • Kurt Nielsen
Niels Jakobs, Halfdan Illum og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Jakobs

Er Facebook ansvarlig for meningstyrraniet; altså "Her, er vi mange der mener" - eller er det foragten for akademiker eliten, som står på skuldrene af vor civilisations traditionelle fornuft, nedfældet i umoderne, ja gammeldags bøger - Tilegnet igennem forbrug af ungdommens kostbare tid , ja ofte ved selvdisciplin grænsende til ascese.
Penge derimod og deres tilegnelse er den højeste fornuft og mening i tilværelsen for nogle , ja mange ; Trump tilhængere vil jeg vædde.

Meninger kan rekvireres på få øjeblikke. "At mene noget gør enhver " .
Argumenters kraft, det forudsætter logisk ræsonnering og måske systematik .

Niels Jakobs

Findes et følelsens argument! ? - For en kvindelig minister?! Jeg fuskede og fuppede ift ministeransvaret, fordi jeg følte så stærkt for min sag?