Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Når verden er så mærkelig, må det betyde, at alt er muligt

I denne uge tog man sten og køller i brug i Himalayas øde grænseegne, og så fik verden en ny helt. Han er ikke den helt, vi fortjente, men den helt, vi fik
John Bolton havde for travlt i denne uge til at føre krig ude i verden, da han var intenst optaget af sin krig med Det Hvide Hus.

John Bolton havde for travlt i denne uge til at føre krig ude i verden, da han var intenst optaget af sin krig med Det Hvide Hus.

Oliver Contreras

Moderne Tider
20. juni 2020

Dengang det begyndte at stå klart, hvor ødelæggende en global atomkrig ville være, skal Albert Einstein have sagt noget i stil med, at han ikke vidste, hvilke våben Tredje Verdenskrig ville blive udkæmpet med, men at Fjerde Verdenskrig ville blive udkæmpet med sten og køller.

I denne uge var det, som om de to atommagter Kina og Indien havde hoppet den tredje over og i stedet bevægede sig ind i den fjerde, da soldater fra begge lande tørnede sammen i en krigshandling, der i våbenbrug mere om et knallertbandeslagsmål ude i Langeskov end om to sofistikerede supermagters militære muskeltest: I Himalayas øde, ubarmhjertige grænseegne – mere end 4.000 meter over havets overflade – var det angiveligt sten og køller, der var i brug, og selv om der altså ingen krudtrøg var, lå krigens tåge stadig over valpladsen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katrine Damm

Ja, vilde og spændende tider er det i sandhed, at vi lever i ;-)